Salut

Salut

L'àrea bàsica de Peralada facilita l'intercanvi de material ortopèdic

L'àrea bàsica de salut de Peralada (ABS) ha posat en marxa el primer banc d'ajuts tècnics per a persones dependents, que és el primer d'aquest tipus que entra en servei a la comarca de l'Alt Empordà. Es tracta de facilitar l'intercanvi de material ortopèdic entre les persones que ho necessitin perquè tenen algun tipus de dependència, aprofitant el material que altres famílies ja no utilitzen.

Dels 7.000 usuaris dels catorze consultoris que gestiona l'àrea bàsica de salut de Peralada, una part important són persones d'edat avançada que presenten algun tipus de dependència física, sigui crònica o temporal. Quan necessiten algun tipus de material ortopèdic, el metge de capçalera els deriva a l'hospital de referència perquè l'especialista prescrigui l'ajut tècnic més adequat en funció del tipus de dependència. Mentre es tramita la petició, Albera Salut –que és l'entitat que gestiona l'ABS– posa a la seva disposició el banc d'ajuts tècnics, per tal que la persona dependent pugui accedir com més aviat millor al material ortopèdic necessari. “A part d'aquests casos, el banc també està pensat per a aquelles persones amb pocs recursos que no poden permetre's la compra del material prescrit”, explica el doctor Lluís Martínez Via, director d'Albera Salut. Els serveis socials de l'entitat faran la valoració a l'hora de deixar aquest material en règim de préstec als usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre