Salut

salut

El pla per prevenir el càncer de còlon arriba a Sant Feliu de Guíxols

Un total de 7.666 persones d'entre 50 i 69 anys de l'àrea bàsica de salut seran convidades a participar en el programa des d'ara i fins al mes de juny

Un total de 7.666 persones d'entre 50 i 69 anys de l'àrea bàsica de salut (ABS) de Sant Feliu de Guíxols seran convidades a participar en el programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte entre aquest mes i fins al proper mes de juny. Sant Feliu de Guíxols és la quarta ABS de la regió sanitària de Girona on s'implanta el programa, que es va iniciar ara fa un any a Torroella de Montgrí, seguit per la Bisbal i Palafrugell. Aquesta ABS dóna servei als municipis de Castell-Platja d'Aro-S'Agaró, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro.

A més, s'ha ampliat un mes el termini que es va donar als habitants de l'ABS de Palafrugell per participar en aquest pla. Així, els veïns d'aquesta zona que encara no hi han participat disposen fins al dia 28 de febrer per fer-se la prova de detecció precoç de càncer de còlon i recte. Aquesta ampliació respon a la voluntat d'incrementar l'índex de participació en el programa en aquesta ABS, que comprèn els municipis de Palafrugell, Begur, Mont-ras, Pals, Regencós i Torrent. Fins la setmana passada, havien participat un 30% de les persones convidades.

El programa es va començar a implantar a l'ABS de Torroella de Montgrí, on es va aconseguir una participació del 46% de la població diana i va seguir per la Bisbal d'Empordà, amb un 38% de participació. El desplegament del pla al Baix Empordà s'acabarà aquest any a l'ABS de Palamós.

LES XIFRES

30
per cent.
És el percentatge de convidats de l'ABS de Palafrugell que han participat en el pla. El termini s'ha ampliat un mes.
288
casos
nous de càncer de còlon es diagnostiquen cada any en homes. Entre les dones, se'n diagnostiquen 185.

La col·laboració de disset farmàcies

Les persones convidades a participar en aquest programa poden anar a buscar el test de sang oculta en femta a les farmàcies de la zona adherides a la campanya, disset en total. A la farmàcia els donen un equip per dipositar la mostra de femta i les instruccions per conservar-la. Les mostres s'envien a analitzar i els resultats es comuniquen personalment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA