Salut

estat espanyol

Sanitat incorpora un nou tractament per al càncer de mama

El Ministeri de Sanitat ha aprovat el finançament públic d'un innovador tractament que actua amb més eficàcia contra el càncer de mama. Es tracta d'un fàrmac que inclou un anticòs monoclonal que actua com a “cavall de Troia” per portar la quimioteràpia fins a l'interior de la cèl·lula tumoral. Ana Lluch, cap del servei d'hematologia i oncologia de l'hospital Clínic de València i responsable de l'avaluació del medicament, explicava ahir que el fàrmac està indicat per als tumors tipus HER2 positius, els quals representen un 20% de tots els càncers de mama que, fins ara, eren un problema per l'escassetat de tractaments, segons assenyala Lluch. Miguel Martín, cap del servei d'oncologia de l'hospital Gregorio Marañón de Madrid, hi va afegir que la seva aprovació representa “un dia històric” perquè obre la porta a un nou abordatge d'aquests tumors gràcies a un “revolucionari” mecanisme d'acció que “no fa mal a les pacients”, explicava Martín.

A diferència de la quimioteràpia convencional, el fàrmac evita els efectes adversos com el vòmit, les nàusees o l'alopècia perquè s'allibera a l'interior del tumor i actua de manera selectiva. S'administra de forma intravenosa, un cop cada dues setmanes i durant nou mesos.

De moment, el seu ús només està autoritzat en pacients amb la malaltia metastàtica en les quals el tumor ha progressat després d'un primer tractament, un fet freqüent en aquest subtipus de càncer de mama. En aquests casos, el fàrmac aconsegueix endarrerir la progressió del tumor en gairebé deu mesos de mitjana.

El medicament ha estat desenvolupat per la farmacèutica suïssa Roche i comercialitzat amb el nom de Kadcyla. Ha estat provat en 620 pacients i l'han testat 68 investigadors diferents. El finançament públic permetrà apropar el fàrmac sense restriccions econòmiques pel seu elevat preu.

redacció



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia