Salut

El Trueta destina prop d'un milió d'euros a fer obres de millora durant aquest estiu

Els treballs que comporten inversions més destacades són la reforma del servei d'anatomia patològica i la millora que s'està fent a la planta 4B

L'hospital Trueta, de Girona, va informar ahir que aquest estiu s'estan duent a terme una sèrie d'actuacions i obres de millora a les seves instal·lacions que, sumades, suposaran una inversió de prop d'un milió d'euros. Com és habitual, el centre aprofita la baixada d'activitat de l'estiu per fer unes obres, que, segons destaca, han de comportar “una gran millora tant per als professionals com per als usuaris dels serveis implicats”.

De tots els treballs en marxa, l'obra més destacada és la reforma total del servei d'anatomia patològica, iniciada fa uns mesos i que es preveu que s'allargui fins a finals d'aquest any. La inversió és de 280.000 euros.

A més, durant el mes de juliol, ja en ple estiu, l'hospital explica que s'ha pogut reorganitzar l'activitat d'hospitalització per fer obres de millora a la planta 4B, on habitualment hi ha els serveis de pneumologia, cirurgia toràcica i cirurgia vascular. Aquests treballs tenen un pressupost de 150.000 euros i està previst que acabin a final de setembre per tal d'obrir la planta renovada a l'octubre.

D'altra banda, durant els mesos de juliol i agost també s'han substituït dos ascensors del servei d'urgències, utilitzats exclusivament per professionals per al trasllat de pacients. El canvi d'aquests ascensors ha tingut un cost de 120.000 euros.

A més, també tot l'estiu es fan obres menors, com ara la millora dels vestidors de la zona de cirurgia major ambulatòria i de la climatització de l'àrea quirúrgica, a banda d'una actuació a l'escala d'emergència de l'edifici. Tot plegat, amb una despesa de 140.000 euros.

Trasllat de les urgències pediàtriques

L'hospital Josep Trueta també va avançar ahir que el mes de setembre està previst que es posi fil a l'agulla i s'iniciïn els treballs per al trasllat de les urgències pediàtriques a la planta tercera del centre, en una zona actualment no utilitzada on antigament hi havia hagut les consultes externes de ginecologia. Els treballs d'adequació de l'espai per al nou ús es preveu que s'allarguin fins a final d'any i tindran un cost de 241.000 euros. Un cop estiguin enllestits, tota l'atenció pediàtrica estarà localitzada a la tercera planta.

El centre hospitalari recorda que aquest canvi d'ubicació serà previ a l'inici de les obres d'ampliació del servei d'urgències de l'hospital, que està previst que es facin durant l'any que ve, un cop s'hagi fet també el trasllat del laboratori clínic al Parc Hospitalari Martí i Julià, de Salt. L'alliberament de l'espai que ocupava el laboratori permetrà doblar l'espai que actualment està destinat a les urgències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà