Salut

Més de 12.000 pacients, pendents de ser operats

La meitat dels malalts, 6.044 persones, tenen un temps màxim de garantia, que varia segons el tipus d'intervenció

Les llistes d'espera de cataractes i de pròtesi han baixat un 9%

La llista d'espera de pacients de la regió sanitària de Girona que estan pendents d'una intervenció quirúrgica és de 12.064 persones, segons les últimes dades donades a conèixer pel Servei Català de la Salut (CatSalut) i que corresponen al mes de juny. La llista d'espera per operar-se és un 1,5% més baixa que la del juny de l'any passat, en què hi havia 12.241 gironins pendents d'entrar en una sala d'operacions. D'aquests 12.064 pacients en llista d'espera, una mica més de la meitat (6.044) tenen un temps màxim garantit perquè els intervinguin. Però aquesta dada no es pot comparar, globalment, amb la de fa un any pel canvi de normativa que va entrar en vigor l'1 de maig i que ha suposat, entre altres coses, l'ampliació de 14 a 27 del nombre de procediments amb un temps màxim d'espera garantit.

Les úniques intervencions que no s'han vist afectades per aquests canvis, i que per tant són comparables amb les del juny del 2014, són les de cataractes, pròtesi de maluc i de genoll, que tenen un temps màxim de garantia de sis mesos. En aquest tipus de procediments hi ha hagut una disminució total del 9,2% de pacients en espera, ja que s'ha passat dels 4.614 del juny del 2014 a 4.190. Dels tres tipus, les operacions de cataractes són les que tenen una llista d'espera més llarga, amb 2.792 pacients. I la que ha registrat una disminució més important és la de pròtesi de genoll: hi ha 310 pacients pendents de ser intervinguts, un 25% menys que fa un any.

Per centres, els hospitals de Calella de Mar i de Blanes són els que sumen una llista més llarga de pacients en espera, amb 1.588 persones. En segon lloc, se situa l'hospital Josep Trueta de Girona, amb 688 pacients, i en el tercer lloc hi ha l'hospital de Palamós, amb 621 pacients. Per dies d'espera, la Clínica Girona se situa al capdavant del rànquing amb 210 dies, seguida dels hospitals de Calella i Blanes, amb 207 dies d'espera, i l'hospital de Palamós, amb 171 dies.

Quinze dies per a una operació cardíaca

Les noves llistes d'espera quirúrgiques incorporen els processos oncològics i també els cardíacs. En aquest sentit, cal destacar que el temps d'espera mitjà dels gironins que s'han intervingut de cirurgia cardíaca ha estat de quinze dies, mentre que la mitjana catalana és de 53 dies. El mes de juny hi havia sis pacients en la llista d'espera de cirurgia cardíaca. I per als processos oncològics n'hi havia 194 en espera. El 98% d'aquests pacients són operats abans dels 45 o dels 60 dies establerts com a màxim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA