Salut

Reforma per fases per posar al dia l'hospital de Figueres

S'han destinat 145.000 euros a renovar la primera planta, la de medicina interna, i l'any que ve es farà la planta de cirurgia

Va reobrir ahir després de les obres que s'han fet durant l'estiu

L'hospital de Figueres està posant al dia les instal·lacions amb un pla de millora per remodelar les tres plantes d'hospitalització del centre. La primera es va fer l'any passat a la planta baixa, on hi ha el servei maternoinfantil. I ahir es va reobrir la primera planta, la de medicina interna, que des de principis d'estiu ha estat en obres. S'hi han destinat 145.000 euros per millorar, entre d'altres, els tancaments de les habitacions, canviar la il·luminació dels passadissos amb llums LED per reduir el consum elèctric un 30%, segons el director d'enginyeria de l'Hospital de Figueres, Jordi Massons. L'any que ve es farà l'última planta que queda per posar al dia, la de cirurgia.

Pel que fa a les obres que acaben de finalitzar, s'han centrat a fer l'espai més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Així, també s'ha renovat una part del sistema intercomunicador entre el pacient i la infermera, que permet reduir el nombre de desplaçaments dels professionals; s'han reformat els passadissos amb un canvi de color i la instal·lació de plaques protectores a les parets i s'ha aprofitat per renovar la senyalització i canviar la numeració de les habitacions per fer-la més lògica. Aquesta planta consta de 39 habitacions, entre individuals i dobles, amb capacitat per a 61 pacients. A les habitacions, s'han renovat les plaques del sostre per unes de vinil i s'han millorat les capçaleres dels llits. Els treballs van començar a mitjan juliol i han acabat a principis d'octubre. Primer es van fer les actuacions en una meitat de la planta per després continuar a l'altre sector. Els pacients s'han hagut de traslladar a la zona que no estava afectada. No s'hi havia actuat dels anys noranta, en què es va fer una ampliació.

Segons el gerent del centre sociosanitari, Martí Masferrer, “convenia molt arreglar aquesta planta”. El cap del servei de medicina interna, Enric Pedrol, va dir ahir que aquesta planta és el “pal de paller” de tot hospital tal com ho demostra que, a dia d'avui, un 44,5% del total dels malalts ingressats en aquest centre ho estan per un tema de medicina interna. La presidenta de la Fundació Salut Empordà i alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va afegir-hi que es millora l'atenció dels malalts: “Era una obligació nostra oferir un espai més confortable i tan alegre com fos possible.” L'hospital està gestionat per la Fundació Salut Empordà, que el 2015 ha destinat 650.000 euros a inversions. El 2014 es van fer 8.020 altes amb una estada mitjana de 5,1 dies.

Llicència per a la construcció del segon CAP

La junta de govern local de Figueres va aprovar ahir atorgar la llicència d'obres necessària per a la construcció del segon centre d'atenció primària (CAP) a la ciutat. El centre de salut –que ara funciona amb barracons– s'ha de construir en uns terrenys del sector del Rally Sud, on hi havia l'antic edifici de la Sitja. Segons fonts municipals, tècnicament un cop es dóna la llicència les obres ja poden començar. Però des del Departament de Salut van aclarir a aquest diari ahir que encara s'ha de fer el concurs per adjudicar les obres a una empresa constructora.

El febrer passat es va anunciar que la Generalitat incloïa en el pressupost una partida per afrontar unes obres que es preveien per finals d'aquest any, després d'acumular diversos retards. Salut no vol parlar ara d'una data concreta d'inici d'obres, tot i que amb la tramitació que encara s'ha de fer sembla complicat que comencin a entrar màquines abans de principis del 2016.

Les obres per construir el segon CAP a la ciutat de Figueres costaran 3 milions d'euros. El segon centre d'atenció primària a la capital de l'Alt Empordà ha estat molt reclamat per la necessitat d'un nou equipament sanitari en una ciutat de 45.000 habitants com és Figueres. El 2013 la Generalitat va reduir el projecte per poder tirar-lo endavant però adequat al context econòmic postcrisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera
medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet
MEDI AMBIENT

El fiscal demana presó per a tres directius de Dictesa per l’incendi de la planta de Montornès

BARCELONA
educació

Niubó promet abordar l’“infrafinançament” de la pública però també de la concertada

barcelona
societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona