Salut

HELENA BIOSCA

ESPECIALISTA EN CIRURGIA PLÀSTICA, ESTÈTICA I REPARADORA

“El meu repte sempre és el benestar del pacient”

Estem programats per sentir-nos atrets per la bellesa en tota l'extensió de la paraula

Molts cirurgians estem col·laborant en el tractament de víctimes de mines antipersones

L'aspecte frívol que es vol donar a la cirurgia estètica és fruit del desconeixement

La doctora Helena Biosca és la continuadora de la nissaga del seu pare, l'humanista i cirurgià lleidatà doctor Biosca. Helena Biosca és especialista en cirurgia plàstica i estètica de la unitat Avantmèdic de Lleida i també passa consulta a Barcelona. És propera, amable i està sempre al costat de qui ho necessiti per donar-li un cop de mà. En aquesta xerrada ens explica com passa la seva vida com a dona d'empenta i treballadora.

Quins han estat els seus estudis?
Primer medicina, que són sis anys de carrera, i després cinc anys més especialitzant-me en cirurgia plàstica, reparadora i estètica. A més de diversos cursos i màsters, aquesta especialitat requereix moltes hores d'estudi per estar al dia. Sempre he treballat per oferir als meus pacients les últimes tècniques i la tecnologia més avançada. El meu repte sempre ha estat el mateix: el benestar del pacient.
I, a més a més, el seu afany pel benestar dels pacients l'ha dut a fer diversos estudis.
Són més de 250, els cursos i congressos als quals he acudit arreu del món. He assistit a sessions quirúrgiques (dissecció de cadàvers) a diferents països i, per suposat, també al costat dels millors cirurgians plàstics d'Itàlia i Espanya. Durant tres mesos amb una ONG dedicada a la cirurgia plàstica i reparadora vaig estar a l'hospital Korle Bu d'Accra (Ghana) tractant un gran nombre de cremats, malformacions congènites infantils i grans tumoracions dèrmiques.
Creu que la seva especialitat mèdica s'ocupa suficientment de les persones que tenen trastorns o malalties que no estan lligades a l'estètica?
Una part molt important de la meva especialitat és la reconstrucció mamària i el tractament de tumoracions com el melanoma, que pot aparèixer a qualsevol part de la cara o del cos. El títol de la meva tesi és Aspectos psicológicos y estáticos de las pacientes tratadas con cirugía conservadora de cáncer de mama. Crec que Espanya té un alt nivell d'atenció hospitalària en aquest camp.
Pensa que tothom sap i coneix el que és la seva especialitat?
El terme cirurgia estètica darrerament ha adquirit molta popularitat, però això no vol dir que se sàpiga en què consisteix aquesta especialitat de la medicina. La cirurgia plàstica i reparadora té com a finalitat reparar o millorar la funció i l'aspecte físic de les lesions causades per accidents, cremades i tumors de la pell i annexos. Tot això repercutirà en l'estabilitat emocional del pacient millorant la seva qualitat de vida a través de les relacions professionals i personals.
En general la gent del carrer pensa que els metges de la seva especialitat només s'ocupen que la gent estigui “guapa”.
Res més lluny de la realitat. L'aspecte frívol que es vol donar a la cirurgia estètica és fruit del desconeixement. Quan algú decideix passar per la sala d'operacions és perquè no està satisfet dintre de la seva pell. Molts cirurgians plàstics estem col·laborant en el tractament de víctimes de mines antipersones, seqüeles de conflictes bèl·lics i terratrèmols i altres desastres naturals.
A més a més de traure les arrugues i d'aprimar els pacients també tenen altres tractaments que podríem qualificar com a menys agressius, quins són?
Es tracta de tractaments
menys invasius per mantenir l'aspecte i els cànons de bellesa i joventut que demana la societat actual. El làser Zerona és una tècnica avantguardista que permet eliminar greix localitzat a l'abdomen i altres parts del cos mitjançant un tractament indolor que no requereix recuperació però que, al pacient, li ajuda a eliminar complexos deguts a un contorn corporal que no li agrada. Actualment són diversos els tractaments que es poden aplicar, sempre de manera personalitzada i després d'un estudi seriós de les característiques de cada pacient.
La societat actual vol cossos perfectes?
Estem programats per sentir-nos atrets per la bellesa en tota l'extensió de la paraula encara que els cànons de bellesa canvien segons les èpoques i les ètnies.
És una demanda habitual la recuperació de l'himen? Ha fet intervencions d'aquest tipus?
Sí, especialment a dones de cultures determinades que, encara en el segle XXI, tenen l'obligació d'anar al matrimoni amb l'himen intacte.
Què li agrada més d'aquesta terra de Lleida?
La nostra terra és molt sàvia en procurar-nos productes per a una alimentació saludable. Aquí totes les estacions de l'any tenen un encant i la Val d'Aran a l'hivern té un encant especial. Sóc feliç a qualsevol racó rodejada del marit, el amics i els llibres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona