Salut

Lloret torna a exigir que el CAP obri a la nit

És el tercer cop que l'Ajuntament ho reclama en un ple, però el Departament de Salut no ho considera necessari

El Departament de Salut no considera necessari reobrir les urgències nocturnes tot l'any a Lloret de Mar, mesura que va tornar a reclamar l'Ajuntament de Lloret per unanimitat en l'últim ple. En la moció, presentada pels grups del Millor i el PP, es va reclamar la reobertura immediata dels centres d'assistència primària (CAP) les 24 hores i durant tot l'any, i si la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) no compleix s'acordarà un pla entre totes les forces polítiques per fer pràctiques de pressió i mobilitzacions ciutadanes, i fins i tot es preveu la possibilitat que els 21 regidors es tanquin en un CAP.

Aquest és el tercer cop que el ple debat les urgències nocturnes per exigir que es reobrin, però no s'ha aconseguit l'objectiu, i el regidor d'ERC Jordi Orobitg va posar en dubte que s'aconsegueixi l'objectiu. Va explicar que ell mateix i l'alcalde, Jaume Dulsat, es van reunir amb el conseller de Sanitat, Boi Ruiz, i que li va fer la mateixa sensació que va relatar el portaveu del Millor, Marc Fuertes, que va dir que, com que li queda poc temps de conseller, poca cosa farà. “Fa la sensació de viure el dia de la marmota”, hi va afegir.

El director dels serveis territorials de Salut de Girona, Josep Trias, va dir ahir que encara no han rebut formalment la petició de l'Ajuntament, però que no ha canviat res des que es va decidir tancar, i que des del punt de vista sanitari no hi ha hagut “cap incidència des que s'ha fet el pla” (en referència al tancament). “No hi ha hagut cap problema assistencial, ni un”, va afegir-hi contundentment, i va concloure que no hi ha justificació per reobrir les urgències tot l'any. El director assistencial de la CSMS, Xavier Conill, va dir ahir que no es manifestarà fins que no rebin la moció, però que, en tot cas, la decisió no depèn de la corporació, sinó del departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia