Salut

Operacions endarrerides al Trueta per falta de personal

L'activitat quirúrgica programada no es recuperarà fins a l'estiu, en què es tancaran menys sales d'operacions per reprendre el ritme perdut

S'han començat a cobrir sis baixes d'anestesistes

L'activitat quirúrgica programada que es fa a l'hospital Josep Trueta de Girona, i que des del novembre de l'any passat està alterada per falta d'anestesistes, no es normalitzarà fins a l'estiu. Així ho ha reconegut l'hospital arran de la denúncia pública feta per Podem Girona, que qualifica la situació actual “d'insostenible”. Podem Girona va indicar ahir, a través d'un comunicat, que en aquests moments, i a diferència del que és habitual en aquesta època de l'any, hi ha, a les tardes, només una sala d'operacions en funcionament, quan normalment n'hi ha tres. Podem atribueix aquesta situació a la falta d'anestesistes i hi afegeix que els que estan en plantilla “estan sobresaturats de feina, fet al qual s'ha de sumar la precarietat dels contractes”. “Això, a més, provoca que les ofertes de treball procedents d'aquest hospital siguin cada cop menys atractives per als professionals”, diuen en el comunicat.

La direcció del Trueta va respondre a la denúncia de Podem indicant, també a través d'un comunicat, que en els darrers sis mesos s'han produït sis baixes al servei d'anestesiologia que han obligat a adaptar l'activitat quirúrgica als recursos humans existents mentre es buscaven professionals. “Aquesta situació ha provocat que, passat el període de Nadal, no s'hagi pogut programar tota l'activitat quirúrgica que és habitual en torn de tarda. La direcció del Trueta indica que aquesta situació s'ha començat a redreçar amb la incorporació, l'1 de març, d'un nou anestesista, i que el dia 14 s'incorporarà un segon professional. A més, assegura que la plantilla del servei s'ha estabilitzat ja que s'han fet contractes d'interinatge a quatre anestesistes que estaven fent substitucions. I indica que de cara al maig està previst contractar quatre professionals més, unes incorporacions “que permetran recuperar al 100% la programació quirúrgica habitual”. No obstant això, el Trueta preveu que no recuperarà l'activitat quirúrgica fins a l'estiu, en què mantindrà obertes més sales d'operacions del que és habitual per l'època per poder fer més intervencions quirúrgiques i recuperar el ritme perdut. El Trueta manté que en tots aquests mesos de falta d'anestesistes s'ha prioritzat la programació quirúrgica del matí, i sobretot la cirurgia oncològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia