Salut

Terrassa debat reduir el deute al Consorci Sanitari

El comitè vol una reunió amb el conseller de Salut perquè no hi hagi retallades

La direcció del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i el Departament de Salut de la Generalitat estan elaborant un pla d'empresa i d'ajust amb l'objectiu d'eixugar el dèficit acumulat de 33 milions del centre sanitari, que té com a principal equipament de referència l'hospital de Terrassa i que gestiona set centres d'atenció primària. Amb tot plegat, dóna servei a una població de més de 200.000 habitants. L'any passat va tancar l'exercici amb unes pèrdues de cinc milions, i les previsions del 2016 són fer-ho amb unes de 8 milions, segons les informacions que el gerent en funcions, Manel Balcells, va exposar al comitè d'empresa en diverses reunions que van mantenir el mes passat. La possible intervenció de l'entitat per la Generalitat i la mala situació econòmica també van ser presents en el darrer ple municipal, quan davant les preguntes de Terrassa en Comú (TeC), l'alcalde, Jordi Ballart (PSC), va assegurar que estava en espera d'una reunió que havia demanat amb el nou conseller de Salut, Antoni Comín, per tractar la qüestió. Ballart, que és el vicepresident de l'òrgan de govern del CST, va explicar que coneixia la situació econòmica perquè van promoure una auditoria perquè “afloressin tot el deute i els problemes”, però que també tenia coneixement que hi havia reunions de treball entre la direcció del centre i CatSalut “per buscar una solució”. Per l'alcalde, aquesta implicaria que la conselleria “eixugués el deute” i fes un pla d'ajust que “en cap cas representi més retallades per als treballadors”.

El comitè fa setmanes que reclama també una reunió amb el conseller per exposar-li les seves preocupacions i demanar que se'ls inclogui en les negociacions del pla d'empresa. El comitè tem que els plantegin més retallades i pèrdua de drets laborals i no estan disposats a acceptar-ho en entendre que ja n'han assumit prou en els últims sis anys. Calculen que les retallades en aquest període han pujat uns 36,8 milions, una xifra semblant als 40 milions menys d'ingressos del pressupost del CST en cinc anys. El 18 de març van entrar al registre de la conselleria un escrit en què li sol·licitaven una trobada i ara li han enviat una carta per exposar-li el malestar dels treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia