Salut

La direcció del Sant Joan vol estalviar dos milions d'euros

A més de la reducció en personal i serveis, posarà damunt la taula nous ingressos per al centre sanitari reusenc

Els representants dels partits tenen avui la darrera paraula durant el consell d'administració

El pla de reequilibri que la direcció de l'hospital de Sant Joan presentarà avui al consell d'administració del centre sanitari preveu un estalvi de dos milions d'euros a través de la reducció de serveis i de personal temporal, així com l'assoliment de nous ingressos.

Segons ha pogut saber Reusdigital.cat, algunes de les mesures són la no-renovació dels treballadors que tinguin contractes inferiors als sis mesos i el tancament de llits, un fet que suposaria guanyar 370.000 euros. També es volen eliminar les guàrdies que els metges fan en diverses unitats, per establir torns, amb un estalvi global de 149.000 euros. Aquesta mesura tindria l'aval dels mateixos professionals afectats.

En matèria laboral, una altra de les propostes és l'eliminació de l'ajuda que perceben alguns treballadors per desplaçar-se en autobús al centre sanitari, així com una retallada en l'aportació al servei de drogodependències, que hauria tancat el 2015 amb una desviació de 400.000 euros respecte al pressupost de 600.000 euros. A més, la direcció exposa en el pla de reequilibri que la substitució de baixes i jubilacions seria menys freqüent que fins ara.

Una altra de les mesures destacades en la reducció de serveis seria el tancament d'un accelerador lineal, que suposaria un estalvi de 325.000 euros. Finalment, però, aquesta qüestió no es votarà en el consell d'administració d'avui, ja que tant diversos consellers de l'oposició com la mateixa consellera delegada, Noemí Llauradó, entenen que cal més informació tècnica per prendre una decisió. Això sí, el tema es debatrà durant la reunió.

Pel que fa a ingressos, es proposaria cobrar els espais que estan ocupant la Universitat Rovira i Virgili, Ginsa i l'Institut Pere Mata. En total, s'espera ingressar uns 250.000 euros. D'altra banda, una de les qüestions que també es debatran avui és aconseguir que el Sant Joan sigui reconegut pel CatSalut com a centre monogràfic d'oncologia, amb un increment mínim d'ingressos de 500.000 euros.

El consell d'administració d'avui es preveu llarg perquè l'oposició (la CUP, el PSC i C's) té la clau per tirar endavant o no el pla de reequilibri. Si no s'aprova es preveu que el dèficit arribi, com a mínim, als quatre milions d'euros en tancar el 2016.

LA XIFRA

370.000
euros
preveu estalviar el Sant Joan a través de la no-renovació de personal i el tancament de llits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona