Salut

Sintonia entre el comitè i la direcció política del Sant Joan

La direcció del centre sanitari reusenc no aplicarà cap mesura sense l'aval dels treballadors

Jordi Colomer no ha presentat la seva renúncia formal i, per tant, si no es fa efectiva, serà destituït per Ginsa

Els canvis en la direcció de Sagessa obren un nou escenari en la crisi política i econòmica a l'hospital Sant Joan de Reus. La consellera delegada del Grup Salut, Noemí Llauradó, es va reunir ahir amb la presidenta del comitè d'empresa, Alícia Martín, per informar-la de les decisions del consell d'administració passat i certificar que qualsevol mesura que s'apliqui –fins i tot les aprovades divendres– ha de tenir l'aval dels treballadors. Fonts de la direcció valoren positivament la trobada i des del comitè admeten que hi ha un escenari més propici. Tot i això, Martín considera que les mesures per eixugar el dèficit econòmic “no han de sortir dels empleats”.

Amb relació a la marxa del director general de Sagessa, Jordi Colomer, la presidenta del comitè va afirmar que s'havien d'assumir responsabilitats, però que hi ha més persones que també en tenen. “S'han d'aclarir més i en això ens centrem”, va dir. “Ara s'ha de treballar per posar fi al dèficit pressupostari, però aquest no s'ha de cobrir afectant els empleats”, va indicar Martín, que creu que es podrien aplicar mesures com ara la rebaixa del lloguer que es paga al consistori i l'eliminació de l'IBI. L'Ajuntament està redactant un informe sobre la viabilitat d'aquestes propostes, malgrat que serà difícil que s'apliquin.

Sense Colomer, des del comitè pensen que es millora la relació amb la direcció: “Hem de reconèixer que ara és bona, la presidenta té una actitud molt positiva i està implicada en el tema, de la mateixa manera que tot el consell. Col·laborarem en la mesura que puguem”, va dir Martín. Fonts de la direcció van explicar que la trobada d'ahir va ser informativa i que a partir de la setmana que ve hi haurà reunions per consensuar mesures.

En el tancament d'aquesta edició, Colomer encara no havia presentat la seva dimissió. En cas que no ho faci abans del consell d'administració de Ginsa convocat per dijous a la tarda, serà el mateix consell el que el destituirà. En la mateixa reunió es debatrà la fórmula per substituir les tasques de l'encara director general de Sagessa: convocatòria d'una plaça provisional o per concurs, o si la direcció política agafarà les regnes de la negociació.

Cal assenyalar que els treballadors continuen tenint la intenció d'interposar una demanda al jutjat social per incompliment de conveni, ja que la direcció no ha pagat el complement per objectius del 2015, valorat en 1,9 milions d'euros.

LA DATA

05.05.16
El consell d'administració de
Ginsa destituirà Jordi Colomer en cas que, abans, no hagi presentat la dimissió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia