Salut

El Clínic revisa el model i la ubicació de Barnaclínic

Campistol explica que ha estat Comín qui ha encarregat el replantejament del centre privat

Entre les opcions, no es preveu en cap cas el tancament de la clínica

L'hospital Clínic de Barcelona ha creat una comissió per revisar tant el marc jurídic com la ubicació de Barnaclínic, la clínica privada que el centre públic va crear ara fa quinze anys i que no només es troba a les mateixes instal·lacions de l'hospital –com a societat mercantil té llogada una planta– sinó que es nodreix de la tecnologia, les sales d'operacions i el personal sanitari del Clínic.

El director general de l'hospital, Josep Maria Campistol, va explicar ahir en una trobada amb la premsa que l'encàrrec de replantejament del centre ve directament del conseller de Salut, Antoni Comín. No va avançar, però, quina serà la solució, tot i que va descartar rotundament el tancament de la clínica privada, entre altres coses perquè, dels 14 milions que factura, “la meitat retornen a l'hospital Clínic”.

De moment, s'ha constituït aquesta comissió per tractar el tema i Campistol confia que es puguin presentar els resultats abans de l'estiu. El trasllat seria, en opinió del director general, “una bona solució”. El problema és on. L'Escola Industrial, on s'han d'instal·lar alguns serveis de recerca i docència, no seria una bona opció, segons va reconèixer Campistol. “No repetirem el mateix error de posar un centre privat en un espai públic”, va subratllar.

Barnaclínic ocupa catorze habitacions del Clínic. El seu trasllat no solucionaria el problema d'espai que té aquest hospital i en cap cas, segons va voler deixar ben clar el director general, obriria la porta a acollir en el futur l'activitat del Sagrat Cor. “Hem ofert al departament la nostra voluntat de col·laborar, però no podem assumir les 15.000 altes del Sagrat Cor”, va precisar Campistol.

El govern no va fer cap valoració de la proposta del Clínic, en espera de saber-ne més detalls.

LA XIFRA

14
habitacions
és l'espai que té llogat la clínica privada Barnaclínic a les instal·lacions de l'hospital Clínic.

Calen 5 milions per a tecnologia

L'hospital Clínic ja ha demanat al conseller de Salut, Antoni Comín, que destini 5,2 milions d'euros a la renovació d'equips tecnològics, si es vol continuar oferint una atenció d'excel·lència. El director general del centre, Josep Maria Campistol, va anunciar ahir l'elaboració d'un pla estratègic que ha d'estar llest abans d'acabar l'any i va insistir en la necessitat d'apostar per la renovació tecnològica, després que els últims tres anys la falta d'inversió en aquest concepte ha suposat un estalvi de 15,2 milions d'euros que han permès quadrar els comptes. Campistol entén que ara ha arribat el moment de revertir aquesta situació i destinar diners a l'adquisició de tecnologia capdavantera.

El Clínic té un pressupost anual de 450 milions d'euros. La recerca és una de les marques d'identitat. Ahir, el director de recerca, Elías Campo, va recordar que si això és possible és també perquè els metges destinen una part del seu salari a promoure la investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera
medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet
MEDI AMBIENT

El fiscal demana presó per a tres directius de Dictesa per l’incendi de la planta de Montornès

BARCELONA
educació

Niubó promet abordar l’“infrafinançament” de la pública però també de la concertada

barcelona
societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona