Salut

sanitat

Amenaça de vaga del servei d'ambulàncies pel dia 30

El Sindicat del Transport Sanitari de Girona denuncia que l'empresa adjudicatària té la intenció de reduir llocs de treball al setembre

Avui hi ha una reunió en el Tribunal Laboral de Catalunya

El Sindicat del Transport Sanitari de Girona amenaça de convocar una vaga de treballadors pel dia 30 de maig si avui no s'arriba a un acord amb l'empresa adjudicatària del servei, Transport Sanitari de Catalunya (TSC). El sindicat, amb majoria en el comitè d'empresa, ha denunciat que el TSC té la intenció de modificar a partir del juliol els horaris del personal del transport urgent, reduint de quatre a tres els dies de festa per cada 24 hores de guàrdia. Una mesura que, segons el sindicat, podria deixar sense feina una vuitantena de treballadors al setembre (durant l'estiu estarien ocupats amb els reforços). El sindicat creu que una part d'aquests treballadors seran recol·locats al servei de transport programat, però tem que n'hi haurà una altra que serà directament acomiadada. “Hi ha una incertesa molt gran sobre la situació, però ens temem el pitjor perquè l'empresa no ha volgut dialogar ni negociar res amb el comitè d'empresa i es mostra inamovible en les seves posicions”, va explicar ahir el portaveu del sindicat, Joan Ramon Rodríguez. Per avui hi ha prevista una reunió al Tribunal Laboral de Catalunya amb les quatre parts implicades: representants del comitè d'empresa, del TSC i també del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i del Servei Català de la Salut (CatSalut).

En aquests moments, l'empresa que gestiona el servei del transport sanitari a les comarques gironines té una plantilla de 500 treballadors, un 80% dels quals està assignat al servei de caràcter urgent i un 20%, al programat. El portaveu del sindicat i membre del comitè d'empresa ha explicat que la intenció del TSC de reduir llocs de treball ha estat “la gota que ha fet vessar el got” entre els treballadors. En aquest sentit, Rodríguez va indicar que el col·lectiu suporta, des que van ser subrogats per part del TSC, ara fa quatre mesos, unes condicions laborals lamentables. “A més de ser objecte de totes les queixes dels usuaris sobre les demores en els temps de recollida i les deficiències dels vehicles, les bases operatives, on els treballadors han de passar-hi 24 hores, tenen mancances de serveis bàsics, com ara de lavabos”, va exposar. Així mateix, el sindicat manté que les condicions laborals dels treballadors que l'empresa contracta per primer cop són molt precàries. “Fa contractes per només sis mesos a gent molt jove, acabada de titular, i els fa fer moltes hores i per sous molt minsos”, va afegir-hi.

LES XIFRES

500
treballadors
formen part de la plantilla que duu a terme el servei de transport sanitari a les comarques gironines.
80
per cent.
Percentatge de la plantilla que treballa en el servei de transport urgent. El 20% ho fa en el programat.

LA DATA

14.01
Posada en marxa
del nou model d'ambulàncies a la regió sanitària de Girona amb una nova adjudicatària: TSC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Nou projecte d'habitatge amb serveis per gent gran i accés per als joves

Manresa