Salut

societat

salut

El laboratori clínic, del tot operatiu a l'hospital de Salt

Durant les tres setmanes que va durar el trasllat, l'activitat va disminuir un 40% i va haver-hi demores

A les noves instal·lacions s'atendran 700.000 peticions a l'any

El laboratori clínic regional ja funciona al 100% als nous espais del parc hospitalari Martí i Julià de Salt. El laboratori, que el 27 d'abril va tancar les portes a l'hospital Josep Trueta per al desmantellament i trasllat, enmig de protestes dels representants sindicals en contra que el servei marxés de l'hospital de referència de la regió sanitària, s'ha posat en marxa a Salt de forma progressiva.

Els laboratoris de genètica, microbiologia i serologia van entrar en servei el 2 de maig i el d'hematologia, el dia 11. I ahir, i tal com va explicar el cap del servei d'anàlisis clíniques, el doctor Xavier Queralt, va entrar en funcionament l'última part, la més automatitzada i robotitzada, després d'haver resolt algun problema informàtic, “fruit de les mancances que teníem d'anys enrere”, va dir. “Avui [per ahir] és el dia en què tota la primària de les comarques gironines pot anar incorporant-se, progressivament, amb totes les analítiques del dia a dia”, va exposar Queralt. I és que, en les tres setmanes que ha durat el trasllat, de les 2.200 peticions d'anàlisis que s'atenien diàriament al Trueta, i que procedien majoritàriament dels centres d'atenció primària de l'ICS i de l'IAS, es va passar a atendre'n unes 900, la qual cosa representa una reducció d'un 40% de l'activitat.

En aquest sentit, el doctor Queralt va agrair ahir als professionals sanitaris i als pacients que haguessin tingut “la paciència suficient d'haver estat aquestes tres setmanes sense certes analítiques i amb certs punts de demora”. El doctor Queralt va reconèixer que les demores havien afectat sobretot les peticions d'anàlisis de pacients ingressats, si bé hi va afegir que, en tots els casos, s'havien resolt el mateix dia, però amb dues o tres hores de retard. Durant aquestes tres setmanes que va durar el trasllat, es va muntar un dispositiu per donar sortida a les peticions d'analítiques urgents i no demorables dels CAP. El processament d'aquestes proves s'ha fet des de l'antic laboratori de l'hospital Santa Caterina, que ahir es va tancar.

El nou laboratori clínic regional, que és una fusió del del Trueta (ICS) i el del Santa Caterina (IAS), disposa de 1.800 m² per processar sis milions de proves a l'any i atendre unes 700.000 peticions. A les noves instal·lacions hi treballen, des d'ahir, una setantena de professionals que provenen dels dos hospitals. Al Trueta es manté un laboratori més petit per a les urgències.

LA FRASE

Agraeixo als professionals i als pacients la paciència d'haver estat sense algunes analítiques
Xavier Queralt
cap del servei d'anàlisis clíniques del laboratori

LA XIFRA

6
milions
de proves s'analitzaran a l'any al laboratori clínic regional, que ara ha guanyat espai.

LA DATA

27.04.16
Primer
dia del trasllat del laboratori del Trueta. Representants sindicals van protestar en contra del trasllat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva