Salut

El PSC, a favor de les mesures de reequilibri econòmic a l'hospital

El grup municipal socialista donarà suport al govern en l'aprovació d'un paquet de mesures per eixugar una part del dèficit econòmic de l'hospital Sant Joan de Reus. Així ho va anunciar ahir el seu portaveu, Francesc Vallès, que va advertir, però, que aquestes propostes “són un pedaç” i “no solucionen el problema a llarg termini”. A més, el socialista va indicar que l'increment de la cartera de serveis depèn de la Generalitat, i que ara per ara no hi ha cap voluntat concreta d'aplicar-lo. Amb tot, per primer cop, els socialistes faran costat al govern en una decisió important sobre l'hospital, encara que sigui amb un tarannà crític.

“La situació actual és delicada i s'han de tenir en compte els interessos dels treballadors i de la ciutadania. Després de diverses reunions de treball, hem decidit que donarem suport a les mesures”, va assegurar Vallès, que va especificar que no s'ha produït cap negociació amb el govern sobre el vot i que “ha estat una decisió pròpia”. El socialista va afirmar que gran part de les mesures que ara aprovarà el govern les han anat dient ells “des de fa anys” i que, “si s'haguessin pres abans, no s'estaria en aquesta situació”.

Per Vallès, les propostes no solucionen tot el dèficit, ja que suposa un increment d'ingressos de vora 2,4 milions d'euros, incloent-hi els punts aprovats en el consell d'administració que va servir per destituir el director general de Sagessa. La resta de diners depenen, essencialment, de la voluntat del Departament de Salut i, de moment, “no hi ha cap garantia ni confirmació”, va subratllar. “S'ha de fer una interlocució institucional intensa i persuasiva”, segons Vallès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia