Salut

Salut

La CGT alerta de la precarietat laboral en l'àmbit sanitari

Segons el sindicat, molts treballadors dels hospitals tarragonins acumulen contractes temporals de manera indefinida

La situació s'agreuja especialment a l'estiu

La situació de precarietat laboral a la totalitat dels hospitals públics i concertats de les comarques de Tarragona s'agreuja a causa de la seva expansió en el temps. Aquest és el diagnòstic que emet el sindicat CGT, que constata que la gran majoria de centres hospitalaris de les comarques de Tarragona continuen mantenint un alt percentatge de treballadors en unes condicions que no els permeten assolir contractes estables ni permanents, cosa que repercuteix en la qualitat oferta en aquests centres. Per exemple, el sindicat assenyala que centres com l'hospital Joan XXIII acumulen més d'un 30% del planter de professionals que allarguen contractes de curt termini, d'uns 3 mesos, “des de fa més de set anys”, segons el portaveu de la CGT, Agustí Aragonès.

Representants del col·lectiu sindical dels hospitals Joan XXIII i Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, Verge de la Cinta de Tortosa, Sant Joan de Reus i Pius de Valls, detallen que molts dels planters de treballadors d'aquests centres de salut treballen “encadenant un contracte temporal darrere un altres, sense possibilitat d'assolir cap plaça fixa”. Segons els representants de la CGT, aquesta realitat representa entre un 30% i un 40% del total de l'elenc de professionals en molts dels centres hospitalaris de la província, llevat de l'hospital Sant Pau i Sant Tecla, que recentment ha ampliat el nombre de contractes indefinits, segons el sindicat. Els portaveus de la CGT denuncien enèrgicament que aquesta situació d'incertesa afecta el funcionament dels centres sanitaris, que lluiten per mantenir la qualitat assistencial amb l'esforç de personal en situació precària.

Els sindicats també destaquen que molts dels treballadors que treballen en aquestes condicions també pateixen aquesta situació a nivell personal, ja que l'acumulació de contractes temporals impedeix planificar vacances, organitzar torns de treball a llarg termini. La CGT avisa que, amb l'arribada de l'estiu i el tancament de llits, aquesta situació s'agreuja.

LA XIFRA

30%
és la proporció de treballadors dels centres hospitalaris
que acumulen contractes temporals.

LA FRASE

La precarietat afecta els treballadors, però també el rendiment dels centres
Agustí Aragonès
Representant de la CGT Precarietat

Fan la campanya ‘Fora privada de la pública'

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública i la CUP de Tarragona van presentar, el dijous 30 de juny, la campanya Fora Privada de la Pública. Es tracta d'una altra campanya en defensa de la sanitat pública que arriba tot just després que el Departament de Salut de la Generalitat hagi anunciat que s'atura la TGN Salut Aliança Estratègica, nom que rebien els plans funcionals que gestionaven un model sanitari de col·laboració pública i privada al Tarragonès i al Baix Penedès. El representant de la CUP, Xavier Milian, va explicar que la campanya sorgeix com a resposta al nou projecte de Salut previst al Camp de Tarragona amb què es pretén implantar un model de col·laboració entre centres de l'ICS, com l'hospital Joan XXIII, amb altres de diferent titularitat com l'hospital de Sant Joan de Reus o el Pius Hospital de Valls. El Grup de Treball i la CUP desconfien d'aquest pla i anuncien que vetllaran “perquè cap recurs públic se'n vagi a les mútues. com passa al Sant Joan”, diu Milian. La campanya també alerta que el model “perjudica les condicions laborals dels treballadors i imposa un sistema classista en què surt beneficiat l'usuari que es pot pagar una mútua”, hi afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.