Salut

Assistència del Clínic i Sant Joan de Déu a refugiats en camps grecs

En el projecte solidari participen 44 professionals

Els equips mèdics col·laboraran amb l'ONG Waha

Un total de 44 professionals de l'hospital Clínic i de l'hospital Sant Joan de Déu es desplaçaran, a partir del mes d'agost i durant mig any, a diversos camps de Grècia per prestar assistència sanitària als refugiats que hi ha en aquest país. El projecte, que té el vistiplau del consolat grec i que té per objectiu cobrir les necessitats sanitàries bàsiques d'infants i adults, es durà a terme a través de l'ONG francesa Woman and Health Alliance (Waha), que té una gran implantació sobre el terreny.

Per Josep Maria Campistol, director del Clínic, és un “orgull” que fins a un centenar de professionals de l'hospital hagin mostrat “interès” per col·laborar en aquest món “cada vegada més complex”, i és per això que va assegurar que es mantindran sobre el terreny “el temps que calgui”.

En aquest mateix sentit, el director de l'hospital Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, va lloar “el compromís de la gent del sector” per acostar-se a un terreny amb “moltes necessitats” i que està mancat “d'especialistes” per cobrir-les.

La cooperant Meritxell Cascan, per la seva banda, va recordar que, malgrat haver passat tants mesos, encara “hi ha molta gent que continua estant en tendes de campanya” on les condicions són molt precàries, de manera que el tractament de la situació emocional és també “molt important”. És per això que Vicky Fumadó, cooperant i pediatra de l'hospital Clínic, va demanar un “concepte global de salut” que tingui en compte tot el desenvolupament de la persona, no només l'estrictament físic.

El conseller de Salut, Antoni Comín, que igual que el director general de Cooperació, Manel Vila, va denunciar una Unió Europea que “no està a l'altura” de les circumstàncies, va assegurar que aquesta iniciativa no hauria pogut tirar endavant sense el compromís d'un sector sanitari que entén la seva feina no com una “professió”, sinó com una “vocació”.

LA XIFRA

12.000
persones
rebran l'assistència sanitària bàsica dels professionals mèdics catalans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia