Salut

SALUT

Set consellers de Salut defensen la qualitat del sistema sanitari català

Comín ha reunit els seus predecessor en un dinar

Els set consellers de Salut que ha tingut Catalunya des de la instauració de la Generalitat han unit avui les seves veus per defensar la “qualitat, equitat i eficiència” del sistema sanitari català, malgrat l'“infrafinançament crònica” des dels seus orígens.

L'actual conseller de Salut, Antoni Comín, ha compartit aquest migdia un dinar amb tots els exconsellers del ram des de 1980: Boi Ruiz, Marina Geli, Xavier Pomés, Eduard Rius, Xavier Trias i Ramon Espasa.

Després del dinar, els set consellers han consensuat un comunicat conjunt en què coincideixen a assenyalar que “el sistema sanitari català és un dels pilars més sòlids del nostre estat del benestar, un factor clau de la cohesió social de Catalunya”.

“Una solidesa -afegeixen- que es demostra en els seus indicadors de qualitat, equitat i eficiència, en el seu reconeixement internacional i, en última instància, en els indicadors de salut de la societat catalana”.

“I això és en gran part així -a pesar l'infrafinançament crònic i estructural al qual ha estat sotmès des dels seus orígens- gràcies a la fortalesa dels seus principis i al compromís dels professionals sanitaris que amb tota la seva vocació i el seu talent es dediquen al benestar dels ciutadans del país”, argumenten.

Segons tots els consellers de Salut, “aquest sistema català de salut és fruit d'un intens i continuat esforç col·lectiu, polític i social d'institucions, professionals i ciutadans durant més de 35 anys de democràcia”.

“Aquest compromís ha estat possible gràcies a un sòlid i transversal consens, que s'ha manifestat històricament des de la promulgació del primer mapa sanitari el 1980 fins a les grans lleis de salut, com la Llei d'Ordenació Sanitària de Catalunya (LOSC), la Llei de Salut Pública o la Llei de l'Institut Català de la Salut, que ha permès la seva constant transformació”, recorden.

“És per aquestes raons per les quals volem reafirmar el nostre orgull i la nostra confiança en el sistema català de salut, a l'hora que ens mostrem ferms, des del diàleg i la voluntat de consens, en la seva defensa i convençuts del seu progrés”, conclouen els set consellers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Més punts de recàrrega als pàrquings d’Emili Grahit i la Devesa-Güell

GIRONA
Societat

Reclamen a Aragonès que destitueixi Ubasart i Calderó

Barcelona

Reobren el rocòdrom municipal després d’estar un any tancat

FIGUERES
Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat