Salut

Salut

Salut invertirà més a Pineda, Malgrat i Palafolls

Els alcaldes socialistes es reuneixen amb el conseller Comín per reclamar millores als serveis sanitaris

La Generalitat anuncia obres als CAP i atendrà els dèficits de l'hospital de Calella

Els alcaldes socialistes de Pineda, Xavier Amor; Malgrat, Joan Mercader; i Palafolls, Valentí Agustí, han fet via en solitari per reclamar a la Generalitat més inversió per als equipaments sanitaris de l'Alt Maresme. Els tres batlles, que es van reunir dimecres amb el conseller Antoni Comín, van arrencar-li el compromís d'engegar en els anys vinents les obres als centres d'atenció primària de cadascun d'aquests municipis. En el cas de Malgrat i de Palafolls, es tractaria d'una ampliació, i a Pineda la intenció és construir-ne un de nou al carrer Tribala.

L'alcalde de Malgrat, Joan Mercader, va admetre que la trobada es va demanar arran de les denúncies de col·lapse i de les queixes dels usuaris respecte al servei d'urgències de l'hospital de Calella. “El conseller va corroborar la necessitat urgent d'inversió en infraestructures al territori però també van demanar-li que es millorin les condicions laborals dels professionals i es resolgui la manca de personal”, va afegir-hi. Una petició que també comparteix l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, que, malgrat tot, es mostra satisfet de l'esforç inversor en matèria sanitària per als anys vinents a la zona nord del Maresme. En aquest sentit, Comín es va comprometre a fer una trobada amb tots els alcaldes d'aquest territori per tal de posar en comú les necessitats del sector i anunciar les millores previstes.

Un compromís que va confirmar ahir l'alcaldessa de Calella i portaveu de JxSí a la comissió de Salut del Parlament, Montserrat Candini. Tot i lamentar l'actitud “partidista” d'aquest front comú dels alcaldes de Pineda, Malgrat i Palafolls, Candini vol treure-hi ferro i defensa que des del departament ja s'han concretat i ja tenen calendari d'execució els projectes per als CAP de les tres poblacions. Tant a Pineda com a Malgrat la licitació de les obres es farà enguany i a Palafolls, la previsió es fer-ho l'any que ve perquè al llarg del 2018 i rl 2019 els tres equipaments estiguin en ple funcionament.

L'hospital de Calella

Un altre dels serveis clau que també requereixen més inversió per part del Departament de Salut és l'hospital de Calella. Candini va explicar que ja hi ha sobre la taula i a punt d'obrir-se el debat per consensuar-lo, un estudi compartit de les set regions sanitàries de Catalunya que ja preveu atendre els dèficits d'aquest servei d'àmbit comarcal i que es presentarà al territori a la tardor, coincidint amb la visita d'Antoni Comín.

LA FRASE

El conseller coincideix en la necessitat d'invertir-hi més i de millorar l'atenció sanitària
Joan Mercader
alcalde de malgrat de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona