Societat

societat

Justícia posa en marxa 14 jutjats a Catalunya amb 7,3 milions

El departament de Justícia posarà en funcionament catorze nous jutjats a Catalunya a partir del 30 de juny, quan començaran a funcionar els cinc primers. Els deu restants ho faran esglaonadament fins l’any que ve. El pressupost destinat per als nous òrgans judicials és de 7.396.235 euros, que inclou a obres, mobiliari, tecnologies de la informació i treballadors.

En concret, el 30 de juny es posen en marxa els jutjats de 1a instància 8 de Badalona, el 59 de Barcelona, el 8 i 9 de Granollers i el jutjat mercantil 11 de Barcelona. Al setembre ho faran els jutjats de 1a instància 9 de Mataró, el 7 de Reus i el 9 de Terrassa. El desembre, els de 1a instància 9 i 10 de Sabadell. L’any que ve entraran en funcionament els darrers quatre jutjats: 1a instància 8 de l’Hospitalet, el 7 de Girona, el 9 de Lleida i el jutjat de 1a instància i instrucció 8 del Vendrell. Des del 2010 no s’han creat nous jutjats a Catalunya, tot i les reiterades peticions al govern espanyol, a excepció del penal 2 de Tortosa el 2014. La consellera de Justícia, Ester Capella, va explicar la reactivació de les obres en una visita als jutjats de Badalona, ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia