Societat

L’Audiència de Navarra no veu risc de fuga o de reiteració del delicte en el cas de la Manada

A la interlocutòria, el tribunal també destaca els 500 quilòmetres que separen condemnats i víctima

La secció segona de l’Audiència de Navarra, que ha concedit la llibertat sota fiança als cinc membres de La Manada, considera que les circumstàncies han canviat i ja no existeixen els motius que en el seu dia van portar a mantenir-los a la presó, com el risc de fuga o la reiteració delictiva. La interlocutòria cita en concret la “insolvència” dels processats per “procurar-se una fuga eficaç”, la falta d’amistats o relacions que els puguin ajudar a aconseguir-la i “el fet notori que han perdut tota capacitat d’anonimat” . La interlocutòria, dictada amb el vot discrepant del president del tribunal, demana per als cinc acusats una fiança de 6.000 euros per a la posada en llibertat provisional.

La sala explica que, a més de les característiques i gravetat del delicte imputat i de la pena pendent, han de tenir en compte les circumstàncies concretes del cas i les personals dels imputats, així com el pas del temps que modifica les circumstàncies i obliga a ponderar les dades personals i les del cas en concret conegudes en moments posteriors. Per aquest motiu subratlla que el risc de fuga vinculat en el seu dia a les altes penes sol·licitades “ha perdut notablement força” amb les condemnes a 9 anys de presó dictades. Pel que fa al risc de reiteració delictiva, la sala rebutja com a base una causa oberta a Còrdova contra quatre dels cinc processats per fets similars a la població de Pozoblanco. Tenen en compte, de totes maneres, les “extraordinàries dificultats” que trobaran per a una vida normal per a la “magnitud” del “rebuig social” que ha generat “la repercussió” que ha tingut el cas.

La resolució també aborda el dret a la intimitat de la víctima i el seu entorn per destacar la distància de 500 quilòmetres que separen els domicilis del membres de La Manada, a Sevilla, amb el de la víctima, a Madrid. En aquest sentit, precisa que aquesta distància pot “garantir la tranquil·litat de la jove”.

El magistrat José Francisco Cobo alerta que les mesures adoptades sobre La Manada poden ser “ineficaces” respecte a la protecció de la víctima, en el seu vot particular contrari a la posada en llibertat amb una fiança de 6.000 euros. El president del tribunal és l’únic dels tres membres de la sala que ha votat en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]