Societat

Societat

Història local

Santa Cristina abans de la digitalització

Un documental repassa dues dècades de la festa (1980-1999)

Antoni Salvatella va cedir bona part de les gravacions de la festa

Després de la bona rebuda que va tenir el primer documental de la festa de Santa Cristina, projectat l’any passat, en què es van recollir pel·lícules d’entre el 1914 i 1979, l’Arxiu Municipal de Lloret de Mar (AMLM) i l’Ajuntament han volgut repetir i han editat la segona part, on es recuperen filmacions dels anys vuitanta i noranta.

L’arxiver municipal Quim Daban explica que “no es tracta solament d’un muntatge de pel·lícules antigues, sinó que aquest any s’ha volgut incorporar un fil argumental amb entrevistes a personatges que poden parlar des de diferents punts de vista d’aquesta festa”. En el reportatge també es va decidir posar-hi contingut de la celebració de Santa Cristina de l’any anterior.

Per a la creació de Tot recordant Santa Cristina: de 1980 a 1999, hi ha hagut moltes dificultats ja que només es disposava d’algunes de les filmacions d’aquests 20 anys, una gran part de les quals proporcionades per Antoni Salvatella, productor audiovisual durant aquestes dues dècades. Així que, per tal de tenir totes les imatges de la festa de les últimes dues dècades, es va decidir fer una crida general a la ciutadania de Lloret de Mar, per obtenir les pel·lícules que faltaven.

Un cop es va tenir tot, faltava digitalitzar les imatges, un procés costós també ja que la majoria de les filmacions es trobaven en formats molt antics, com ara VHS o S-VHS. Sense la digitalització, hi havia el risc de perdre el material, comenta Daban, que també assenyala que l’objectiu del documental és mostrar al públic l’evolució de la festa de Santa Cristina, així com la digitalització i difusió del material cedit tant per Salvatella com pels ciutadans.

La projecció va tenir lloc fa uns dies al Teatre de Lloret en un acte emotiu i amb l’espai gairebé ple. A banda del documental, d’una hora, hi va haver agraïments als que hi van col·laborar, com ara l’Obreria de Santa Cristina, l’esmentat Salvatella i el Teatre de Costa Brava Sud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona