Societat

Dimiteix la directora general de Treball que va donar el vistiplau al sindicat de prostitutes

La ministra accepta la renúncia de la “responsable” d’haver registrat l’Organització de Treballadores Sexuals (Otras)

Magdalena Valerio es va desmarcar de la legalització del sindicat, que qualificar de “gol per l’esquadra”

La directora general de Treball del govern espanyol, Concepción Pascual Lizana, ha presentat aquest dilluns la seva dimissió arran de la polèmica per haver signat el vistiplau a la constitució de l’Organització de Treballadores Sexuals (Otras), segons ha confirmat el secretari d’Organització del PSOE, Jose Luis Ábalos, al final de l’executiva del partit.

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, que es va desmarcar del registre del sindicat de prostitutes, ha acceptat la renúncia de Pascual. El ministeri ha informat en una nota que l’exdirectora “assumeix voluntàriament totes les responsabilitats del registre dels estatuts d’Otras davant la seva direcció general”.

El passat 4 d’agost, el BOE va publicar la constitució del sindicat després que la Direcció General de Treball comprovés que reunia els requisits legals. Després de conèixer la notícia, Magdalena Valerio, va reconèixer que li havien “colat un gol per l’esquadra”, que “desconeixia completament” que el seu ministeri havia donat el vistiplau al sindicat, i que faria el possible per anul·lar-lo com més aviat millor. La ministra ja va apuntar aleshores que demanaria responsabilitats: “La persona que porti això m‘haurà d’explicar perquè no m’ha explicat que estava en tramitació”

Valerio va insistir que la prostitució és il·legal a l’Estat i que el seu govern no pot donar suport a una activitat que “vulnera els drets fonamentals d’homes i dones que per necessitat o situacions diverses han de cedir els seus cossos perquè un tercer abusi d’ells”.

Dijous de la setmana passada l’Estat va iniciar els tràmits per impugnar l’acord de la seva pròpia Direcció General de Treball.

Aquest divendres el sindicat, amb seu a Barcelona, va reivindicar la seva legalitat i va recordar que la seva raó de ser és la defensa dels drets laborals de les prostitutes, i va assegurar que la polèmica per la seva legalització és fruit de la “moralina i l’odi visceral” que “amaga el feminisme blanc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona