Societat

Castelló viu un Terra de Trobadors multitudinari

L’alcalde destaca que hi ha contribuït la qualitat dels grups participants i la implicació de les entitats locals

Hi ha ajudat també que ha durat mig dia més

Castelló d’Empúries ha estat fins ahir i durant quatre dies la capital medieval de Catalunya i així ho demostra l’allau de visitants que ha registrat. L’alcalde, Salvi Güell, ha valorat l’edició d’aquest any com la més concorreguda. Ho ha atribuït a la qualitat dels grups que hi han actuat, als dos tornejos de cavallers, a la implicació de les entitats del poble i al mig dia de més que ha durat el Terra de Trobadors. Ell mateix ha remarcat que han tingut visitants francesos i alemanys, a part dels del país. Els visitants han pogut gaudir de diversos espectacles, del mercat medieval, de les demostracions d’oficis i de les degustacions culinàries de l’època.

El Terra de Trobadors s’ha tancat amb el torneig medieval al camp d’en Capella, un espectacle de foc de la companyia Excalibur a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer i el concert de la formació neomedieval Corvus Corax al camp de l’Hort d’en Negre. D’entre el munt d’actes que s’han dut a terme, han destacat el gran sopar medieval amb espectacle en honor al comte Ponç Hug IV, celebrat al pati del Palau de Comtes i amb l’espectacle previ Ponç Hug IV, el poderós comte trobador, dirigit pel dramaturg Lluís Graells i amb una cercavila amb 400 persones vestides d’època. A més, també han estat molt concorreguts el recital de música medieval i rapsoda Loidan’Amor Mort vine tost e feneix m’aspre ventura!, de la formació Locus Desperatus; la ponència Plurimum salis et fellis, en què el llatinista Antoni Cobos ha descobert l’humor dels epigrames de Carles Fages de Climent comparant-lo amb l’obra del clàssic Marcial; la performance Ànima, de la companyia de dansa Col·lectiu El Paller, i el concert que han ofert els gaiters gallecs d’Acibreira.

L’inici del festival, però, va ser dijous amb la primera conferència, Ponç Hug IV d’Empúries i Ramon Muntaner, del filòleg Xavier Renedo, i la posterior lectura dramatitzada del llibret El bruel de Carles Fages de Climent, de Tequatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles