Societat

Colau i Buch discrepen de com fer front als narcopisos

El conseller d’Interior, al contrari que l’alcaldessa, manté que el problema no se soluciona “enviant més mossos” al Raval

Acorden apel·lar a la responsabilitat dels propietaris dels pisos

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, es van reunir ahir –en una trobada acordada després de la junta de seguretat que es va celebrar el mes de juny passat– per intentar millorar la coordinació per afrontar, especialment, el fenomen dels narcopisos al barri del Raval i el dels furts a tota la capital catalana.

Més enllà de valorar “la bona col·laboració” entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, l’Ajuntament i el govern no es van posar d’acord amb el criteris que cal seguir. Això sí, tots dos van valorar positivament l’augment de les actuacions conjuntes al Raval i les entrades a narcopisos, 46 en tot el 2017, 53 des de començament d’aquest 2018, i les detencions en aquests pisos dedicats a la compravenda de droga: 63 en tot el 2017, 73 en aquest 2018. A la reunió d’ahir, també hi van assistir la consellera de Justícia, Ester Capella; la jutgessa degana de Barcelona, Mercè Caso; el comissionat de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, i el director general dels Mossos d’Esquadra, Andreu J. Martínez Hernández, entre d’altres.

En una roda de premsa que van fer per separat, l’alcaldessa va posar èmfasi en el fet que en la reunió s’havia constatat que tots estan d’acord a instar “junts” els grans propietaris de pisos ocupats pels narcotraficants a assumir responsabilitats. Una de les propostes és responsabilitzar els grans propietaris de pisos buits en la lluita contra els narcopisos amb sancions per deixadesa de funcions, per exemple, per la falta de salubritat de l’habitatge.

Buch, però, va remarcar que per solucionar el problema dels narcopisos l’Ajuntament “té molt camp a recórrer” i moltes competències, i que “el fenomen no se soluciona amb més mossos al carrer”. Justament el contrari del que va opinar l’alcaldessa, que reclama més presència dels Mossos. Colau va reconèixer que va insistir a reclamar que es destinin a Barcelona més mossos quan això sigui possible, i va subratllar que en la trobada han estat “tots d’acord a reforçar la coordinació i aconseguir la màxima eficiència dels recursos disponibles”.

L’alcaldessa va explicar que s’ha establert un calendari de reunions entre l’Ajuntament, la Generalitat i la judicatura per abordar mesures específiques per coordinar-se més amb vista a “no permetre impunitat ni de narcopisos ni de furts”. Entre aquestes mesures va citar “reorganitzar en funció dels focus d’incidència” que es produeixen a Ciutat Vella els recursos policials disponibles, que la comissària de Mossos de la Barceloneta accepti més denúncies, i obrir un jutjat de guàrdia suplementari per desembussar els judicis per furt.

LA XIFRA

46
entrades
a narcopisos conjuntes van fer Guàrdia Urbana i Mossos el 2017. En el que va d’any ja n’han fet 53.

LA FRASE

Estem tots d’acord a reforçar la coordinació i aconseguir la màxima eficiència dels recursos disponibles
Ada Colau
alcaldessa de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA
societat

Els joves de La Causa justifiquen l’ocupació i estenen la mà als Castellers

sant cugat del vallès
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA