Ciència

sanitat

prevenció

Les intoxicacions per bolets, en una aplicació

L'eina permet busca un diagnòstic ràpid i s'adreça al món sanitari

La UVic-Universitat Central de Catalunya ha desenvolupat una aplicació per a dispositius mòbils que permet diagnosticar i conèixer el tractament per casos d'intoxicacions de bolets. Aquesta eina de consulta, destinada als professionals de la salut, ha estat creada per un equip multidisciplinari liderat per l'investigador Jaume Miquel March.

L'aplicació s'anomena MicoApp, i consta d'una base de dades que es pot consultar a partir de diversos criteris de classificació: per bolets, per símptomes, per síndromes i per proves de laboratori que cal realitzar. L'eina també té diverses fitxes detallades per identificar cada cas i establir les pautes a seguir.

L'aplicació pensada des de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya s'ha presentat en el desè Congrés Nacional del Laboratori Clínic, que ha tingut lloc a Saragossa, i la intenció de l'equip que l'ha desenvolupat és que es pugui ampliar amb noves aportacions dels professionals mèdics i que també inclogui altres intoxicacions alimentàries causades per estupefaents o pel consum de plantes tòxiques.

“En els casos d'intoxicacions greus per bolets, és bàsic que el diagnòstic clínic sigui encertat des d'un primer moment, i tenir un mòbil a mà amb aquesta informació de suport pot ajudar molt”, remarca Jaume Miquel March.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia