Ciència

Sónar+D abordarà la intel·ligència artificial aplicada a les arts

El cinquè congrés professional arrencarà per primera vegada un dia abans del festival i s'allargarà quatre dies

Sónar +D celebrarà la seva cinquena edició els dies 14, 15, 16 i 17 de juny a Barcelona amb més de 100 activitats, 180 ponents, 5.000 professionals acreditats i 2.000 empreses de tecnologies creatives participants. El congrés professional vinculat al Sónar arrencarà un dia abans del festival (amb una jornada de conferències i tallers només per a professionals) i per tant enguany s'allargarà quatre jornades. Entre les ponències i presentacions destaca la participació dels grups d'investigació de Google dedicats al desenvolupament de la intel·ligència artificial i la realitat virtual aplicada a les arts. Kenric Mac Dowell, del Google AMI (Artists+Machine Intelligence), i Freya Murray, directora de programació de Google Arts & Culture Lab pronunciaran conferències al congrés.

La “revolució” de la intel·ligència artificial i el fenomen del ‘machine learning', aplicats al món de les arts i la creativitat, seran un dels centres d'atenció del Sónar +D 2017, al qual aquest dimecres s'ha anunciat la presència de dos grups d'investigació de Google dedicats a aquest àmbit. També hi participaran els artistes digitals europeus “de referència” Memo Akten i Darius Kazemi, o Edu Pou, director creatiu executiu de l'estudi de realitat virtual nord-americà Here Be Dragons, entre altres.

Sónar +D arrencarà per primera vegada en dimecres (14 de juny) anticipant-se a l'inci del festival Sónar. Aquesta primera jornada (‘Networking Day') serà únicament per a acreditats (professionals) i consistirà en conferències i tallers de llarga durada, amb la intel·ligència artificial, les metadades i els entorns immersius en la indústria musical com a eixos principals.

Entre les novetats d'enguany hi ha ‘Sonar360º', un espai permanent comissariat amb la Societé des Arts Technologiques (SAT) de Montréal, amb projeccions de peces audiovisuals immersives, en la línia del que ja es va poder veure l'any passat de manera experimental.

D'altra banda, el Congrés acollirà la trobada internacional Open Music Initiatitve, de l'escola de música Berklee Music College, el centre d'investigació MIT Medialab i la consultora IDEO. Dedicat a aconseguir unificar la distribució de música digital, la iniciativa reuneix tant experts de la indústria com grans actors del sector com YouTube, Spotify, Netflix o Universal.

També s'hi presentarà ‘Entropy', un espectacle transmèdia sobre l'origen i la fi de l'Univers, que condueix l'astrònoma Dida Markovic amb música de Dopplereffekty i els visuals d'Antivj. La presentació és una “experiència immersiva” en forma de conferència-concert audiovisual i documental, segons avança el festival.

Pel que fa a l'àrea de negocis del Congrés, enguany la zona de presentació i exhibició de noves empreses (Startup Garden) es concentrarà en 30 d'aquestes ‘startups' del món de les indústries creatives d'arreu del món. Com sempre, els empresaris rebran el consell i les propostes de mentors i inversors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona