Ciència

La tecnologia 3D s'obre pas en els tallers de Robolot

El certamen olotí dedicat a la robòtica, que va començar ahir i continua avui, fa un salt qualitatiu i alhora incrementa el nombre de participants fins a fregar el miler, procedents d'arreu del país

Robolot, el certamen de referència en el camp de la robòtica en l'educació, està fent un pas endavant en l'edició que s'està celebrant aquest cap de setmana: per primer cop, hi prenen part des d'alumnes del cicle infantil fins a estudiants universitaris, així com professionals; s'ha estrenat un espai nou (dedicat als projectes Steam, centrats en disciplines científiques i tecnològiques) i s'ha obert una nova seu. En total, entre avui i demà hi participen prop de mil estudiants d'arreu de Catalunya (uns sis-cents s'havien inscrit prèviament, mentre que la resta s'hi han apuntat sobre la marxa), repartits en els tallers, els concursos i les exhibicions que s'han programat, tots amb la robòtica que s'estudia i es construeix als centres educatius com a protagonista.

Per a sorpresa dels organitzadors (Robolot Team), els tallers en què es tracten el disseny i la impressió en 3D són els que estan tenint més èxit. “Per als adults, els mecanismes 3D són unes eines digitals més, però veiem que per als més joves obren un gran ventall de possibilitats perquè per a ells és com un joc”, va manifestar ahir el coordinador del certamen, Toni Moreno.

Ahir, a la Sala El Torín i a la vela del davant de la plaça de braus (a la tercera seu, el Casal Marià, s'hi presentaven ponències), la mainada, acompanyada d'educadors i familiars, competia amb els aparells que, en molts casos, han preparat per a l'ocasió, o es posaven a dia de les novetats. Entre aquestes últimes, una que va cridar molt l'atenció va ser el robot NAO, equipat amb un programari de l'Imerir (l'Institut Mediterrani d'Estudi i Recerca en Informàtica i Robòtica, de Perpinyà), un giny de forma humana dissenyat, en la versió de l'Imerir, com a assistent o ajudant.

eduCATbot

En el marc del Robolot ahir es va presentar eduCATbot, un concurs en què participaran els certàmens de robòtica educativa de Catalunya.

LA FRASE

Els mecanismes 3D, per als joves obren un ventall de possibilitats perquè per a ells és com un joc
Toni Moreno
COORDINADOR DE ROBOLOT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.