L'Agència Espacial Europea instal·larà un laboratori capdavanter a València

La Generalitat, la UPV, la UV i l'Ajuntament de València constituiran un consorci per a gestionar aquesta iniciativa

L'Agència Espacial Europea ha elegit la ciutat de València per a la instal·lació d'un laboratori experimental, de referència internacional, en el camp de les telecomunicacions espacials, que s'ubicarà en recintes de la Universitat Politècnica i de la Universitat de València. Aquestes dues institucions acadèmiques constituiran juntament amb la Generalitat i l'ajuntament de la ciutat, un consorci, denominat Valspace Consortium, per gestionar el laboratori. Mitjançant aquest acord, la Generalitat aportarà, en els pròxims cinc anys, vora dos milions d'euros, dels quals 1,2 milions s'invertiran durant aquest exercici.

La previsió és que la instal·lació estiga plenament operativa i a ple rendiment al juliol. Inicialment, tindrà 25 científics i tecnòlegs, però també s'espera que arriben científics d'arreu del món per formar-se i desenvolupar les seues investigacions en aquest laboratori. De fet, s'estima que en un futur es podrien crear 800 treballs d'alta qualificació i atraure vora vint empreses de base tecnològica espacial.

En concret, el laboratori de l'Agència Espacial Europea té com a objectiu estudiar en terra el comportament dels components que integren els satèl·lits per saber si són capaços de suportar condicions adverses i extremes en l'espai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.