Ciència

La contra

Terrassa, capital de l'aeronàutica

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeries Industrial i Aeronàutica de la UPC organitza, per primer cop a l'Estat, el congrés anual de l'associació d'estudiants EUROAVIA

L'associació d'estudiants EUROAVIA-Terrassa organitza per primer cop a l'Estat espanyol l'Anual Meeting of the EUROAVIA Congress (AMEAC 2010), una de les trobades internacionals d'estudiants d'enginyeria aeronàutica que situa Catalunya, la UPC i la ciutat de Terrassa dins del mapa europeu del sector aeronàutic. L'esdeveniment començarà dilluns vinent i es preveu l'assistència de 60 congressistes provinents de 10 països europeus. L'associació d'estudiants EUROAVIA Terrassa representa la UPC i Catalunya dins d'EUROAVIA International.

La seu del congrés serà l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT). La seva directora, Eulàlia Gríful, s'encarregarà de donar el missatge de benvinguda dilluns al matí i d'obrir cinc dies d'activitats que posaran en comú els projectes, les necessitats i les inquietuds dels estudiants europeus d'enginyeria aeronàutica. EUROAVIA International constitueix una xarxa d'universitats i ciutats europees que proporciona als futurs professionals del sector aeronàutic la presa de contacte, la interrelació i l'organització d'activitats conjuntes durant tot l'any enfocades a complementar la seva formació i tirar endavant projectes que els facilitin la proximitat amb el món industrial aeroespacial.

Del programa del congrés destaca la visita que faran els participants a la terminal T1 de l'aeroport del Prat, considerada com una de les millors del món. Allà, els congressistes es reuniran el 24 de setembre al Barcelona Airmeeting, un espai situat en aquesta terminal. Dimecres, dia 22, també celebraran una jornada de conferències obertes al públic interessat o aficionat a l'aeronàutica, en què prendran part diferents professionals del sector, com ara Joan de Dalmau, director del Centre de Tecnologia Aeroespacial (CTAE), així com l'enginyer Albert Ramírez, de l'empresa Eurocopter, de disseny i fabricació d'helicòpters i que forma part del consorci europeu EADS. Aquest enginyer explicarà les darreres novetats relacionades amb aquest tipus de vehicle.

Sis anys de feina i un català a la junta
L'any 2004, l'ETSEIAT de la UPC implantava a Catalunya els estudis d'enginyeria aeronàutica i els primers estudiants catalans es van posar en contacte amb EUROAVIA International per formar-ne part. Des d'aleshores, EUROAVIA Terrassa ha aconseguit tenir 110 estudiants associats i impulsar quatre grups de projectes tecnològics amb molt bons resultats i participació. La darrera menció arribarà dilluns: durant l'assemblea general ordinària de l'associació, en què els membres de la nova junta directiva prendran possessió dels càrrecs, l'estudiant de l'ETSEIAT Ricard Vila assumirà el rol de tresorer i esdevindrà el primer català a la direcció d'aquesta associació, fundada ara fa 51 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.