Ciència

tarragona

L'ICIQ obre les portes als congressos internacionals

L'institut català d'investigació química ha acollit el segon simposi hispanoxinès en catàlisi, una de les principals línies d'investigació del centre

L'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) ha celebrat el segon simposi hispanoxinès en catàlisi, una de les principals línies d'investigació del centre. La trobada bilateral de científics posa en marxa una nova branca d'activitat del centre basada en l'organització de simposi i congressos internacionals, que complementa la recerca desenvolupada des de la creació de l'institut, el 2004.

El simposi hispanoxinès va reunir 130 investigadors al centre, amb seu al campus Sescelades, i va convidar tres professors de primer nivell en el camp de la catàlisi homogènia per pronunciar les conferències plenàries: Gregory Fu, del MIT de Boston; Matthew Gaunt, de Cambridge i Erick Carreira, de l'ETH de Zurich. La trobada, com explicaven des de l'institut, facilita “l'intercanvi de resultats de recerca” i impulsa la col·laboració que, “en el cas de la investigació, el mercat xinès té un potencial molt elevat”.

La catàlisi és la línia més extensa de l'institut i contempla la recerca de catàlisi del procés químic des de tots els àmbits amb l'objectiu general de desenvolupar processos i productes d'utilitat industrial que es caracteritzin per un ús més eficient dels recursos i la minimització dels residus.

L'any vinent, l'ICIQ organitzarà l'11è Congrés Internacional sobre calixarenes i formarà part de l'organització del de tetrahedron.

LA DATA

2011
Any internacional de la química
. L'ICIQ forma part de la comissió organitzadora dels actes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.