Ciència

ciència

La recerca perd un 7,38% en el pressupost de l'Estat

El pressupost general de l'Estat per al 2011 registra un descens dels recursos destinats a recerca científica del 7,38% en termes reals (un 10% amb la inflació), segons un informe presentat ahir per la Confederació de Societats Científiques d'Espanya (Cosce), una organització que aplega més de setanta societats científiques i 30.000 científics. La Cosce calcula que la retallada situarà la recerca del 2011 al nivell del 2007.

Joan Guinovart, president de Cosce, va afirmar ahir que el sistema científic estatal està “molt malalt” i necessita actuacions de xoc com ara la recuperació de les inversions i la creació “urgent” d'una agència estatal de recerca, com preveu el projecte de llei de la ciència. L'agència hauria de posar en pràctica un model similar al del Consell Europeu de Recerca, “amb un gran nivell d'autonomia respecte de les contingències polítiques i un alt nivell de coresponsabilitat de tots els agents relacionats amb la recerca i la innovació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.