Ciència

Un estudi social de la Universitat de València, publicat a “Science”

La investigació conclou que les societats amb amenaces naturals o artificials tenen normes més rígides

La investigadora de la Universitat de València, Montserrat Subirats Ferrer, professora del departament de Psicologia Social, ha participat en un estudi internacional publicat en la revista Science en el qual es posa de manifest que aquelles societats que experimenten amenaces naturals o artificials com ara desastres naturals, alta densitat de població o escassesa de recursos, tendeixen a unes normes socials més rígides.

Els investigadors han constatatque el món actualment es troba dividit en dos tipus de cultures: unes, orientades a l'ordre i les restriccions (com ara Pakistan, Índia, Singapur, Corea o el Japó) i unes altres més permissives i flexibles, com ara Ucraïna, Brasil, els Països Baixos, els Estats Units o Nova Zelanda.

L'estudi s'ha realitzat per conéixer les oportunitats i amenaces que planteja el món global, on es fa necessari conéixer millor les diferències culturals entre països. Al mateix temps, aquest model de restricció-flexibilitat pot fomentar l'enteniment intercultural i té potencial per a canviar models culturals.

El paper de Subirats ha consistit a recollir la mostra d'estudi espanyola a través d'enquestes i dinàmiques de grup durant l'any 2000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.