Ciència

La UA inaugura un nou hivernacle preparat per a la lluita biològica i els cultius transgènics

La nova instal·lació disposa de vuit-cents metres quadrats, nou mòduls i una instal·lació per a la cria i reproducció d'insectes

La Universitat d'Alacant ha inaugurat aquest dimecres, 7 d'octubre, un nou hivernacle per a la investigació vegetal i amb insectes. El nou edifici se situa a la zona d'ampliació del campus, al costat dels terrenys del Parc Tecnològic.

L'edifici es construeix amb tota la dotació necessària per a fer experiments relacionats amb el control biològic de plagues, cultius transgènics i estudis d'espècies vegetals autòctones. A més, consta d'una nau annexa situada sota la caixa de vidre que està dotada de la infraestructura adequada per a dur a terme experiments de cria i reproducció d'insectes per a aprofitament de biomassa, biodegradació i transformació de residus orgànics.

L'objectiu del nou edifici és satisfer les necessitats dels diferents grups d'investigació per al desenvolupament de cultius amb mòduls diferenciats i dependències de servei.

L'hivernacle de vidre té una superfície de 500 m2 i 3,5 m d'altura de canaló, es divideix en nou mòduls d'uns 50 m2 de superfície, dels quals tres són de bioseguretat i sis per al desenvolupament de cultius.

Per a recollir els paràmetres meteorològics de manera independent, l'edifici està dotat d'una estació meteorològica completa situada a la part alta de l'hivernacle per a subministrar a un controlador dades de temperatura, humitat, pluviometria, radiació solar, direcció i velocitat del vent de manera contínua.

Els nou mòduls es divideixen en un mòdul diàfan, un mòdul de patògens-quarantena, 2 mòduls de patògens, un dels quals preparat per al cultiu amb transgènics, i cinc mòduls de cultius.

Tots estan dotats amb una pica aigüera, una presa d'aire comprimit i preses d'aigua de xarxa, Internet i electricitat, incloent-hi endolls trifàsics. El control del clima i reg s'hi farà mitjançant un panell de control independent i totes les dades estan integrades en un PC, des del qual es modifiquen aquestes condicions.

L'edifici adjacent disposa de sales de màquines de diversos usos i laboratori, sales de reactius i residus, lavabos, biblioteca i oficina.

La superfície total construïda de l'edifici és de 793,30 m² i el pressupost d'adjudicació, IVA inclòs, ha pujat als 1.227.542 € i el termini d'execució ha sigut de quatre mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia