Ciència

Debat sobre l'espècie humana i la tecnologia

El proper Esmorzar de Ciència al Set Portes analitzarà l'evolució cap a posthumans millorats

Parlaran el biòleg Miquel Àngel Serra i l'advocat i urbanista Albert Cortina

El matí del dia de Tots Sants es farà el segon Esmorzar de ciència al 7 Portes, amb el tema de debat del posthumanisme, o les possibilitats i el dilema ètic sobre la millora de l'espècie humana mitjançant la tecnologia. La ideologia del transhumanisme ens posa davant del dilema ètic d'un canvi radical en l'evolució humana. L'espècie ha d'ampliar les seves capacitats físiques amb les opcions que ofereix la biotecnologia? Cal ampliar les capacitats cognitives amb la tecnologia?

Són aspectes d'un debat que cada cop arriba més a les tertúlies i a les taules de recerca, entre filòsofs, biòlegs, advocats o metges. Protagonitzaran aquest segon esmorzar de debat i tertúlia al 7 Portes el doctor en biologia i investigador en biomedicina i gestor de recerca de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Miquel Àngel Serra, i l'advocat i urbanista i professor de les Universitats Politècnica (UPC) i Autònoma (UAB), Albert Cortina.

Els nous àmbits de recerca en nanotecnologia o cognotecnologia ofereixen moltes possibilitats d'integrar al cos humà aparells o petits ginys que en millorin el rendiment o la capacitat. Però fins a quin punt és ètic o vulnera la llibertat i dignitat humanes? On es pot situar la nova frontera en l'ús de la tècnica? I fins i tot els límits o abusos en aquesta cursa...

Un membre del grup de científics The Big Van Theory introduirà el tema després de l'esmorzar de forquilla. Serra i Cortina presentaran el seu punt de vista abans. I en acabar, la clàssica tertúlia permetrà a tots els assistents dir-hi la seva. Per inscriure's a l'esmorzar i a la tertúlia cal contactar amb el restaurant 7 Portes (www.7portes.com).

El filòsof i escriptor Albert Camus recordava que “l'home és l'única criatura que rebutja ser allò que és.”

LA DATA

1.11.2015
El matí de Tots Sants
es farà l'Esmorzar de Ciència al 7 Portes sobre l'espècie humana millorada.

Exposició al CCCB

L'esmorzar sobre l'evolució humana coincideix amb l'exposició que s'està duent a terme al Centre de Cultura contemporània de Barcelona (CCCB). La mostra ‘+Humans, el futur de la nostra espècie', analitza precisament què vol dir avui dia ser humà i com serà l'espècie d'aquí a cent anys. L'evolució més radical i significativa està venint de la mà de l'aplicació de la tecnologia. L'exposició inclou obres d'una cinquantena d'artistes i propostes de recerca sobre la nostra espècie, tant les que ja s'estan duent a terme com especulacions sobre cap a on podria desenvolupar-se en el futur. Des de les tècniques de reproducció assistida i els experiments incipients en biologia sintètica fins a la possibilitat de perpetuar-nos a través de l'àmbit digital, la mostra avalua les possibilitats del nou humanisme tecnològic. En aquest cas, els ponents de l'Esmorzar del 7 Portes no només recomanaran als assistents unes lectures sobre el tema a debat, sinó també l'exposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat