Ciència

SOCIETAT

Dos estudiants de la UPC creen una cadira de rodes de baix cost

Dues rodes de bicicleta, dues rodes de carretó d'hipermercat i tubs de conducció d'aigua de PVC. Aquests són els materials amb els quals dos estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Bernat Vila i Adrià Sallés, han dissenyat i construït una cadira de rodes de baix cost per a països en vies de desenvolupament. El projecte s'emmarca en el treball de fi de grau en enginyeria de disseny industrial i desenvolupament del producte a l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat). La cadira, batejada amb el nom Do it yourself Wheelchair, està pensada perquè qualsevol persona la pugui muntar i desmuntar en només quinze minuts i té un cost d'uns 70 euros. El disseny de la cadira inclou dues talles, l'Standard i la Kids, amb un pes d'entre uns quinze i vint quilograms, i la vida útil de la cadira en unes condicions normals d'ús és d'entre tres i cinc anys. El producte ofereix les mateixes prestacions i funciona exactament igual que una cadira de rodes convencional.

Els propòsits que els estudiants es van plantejar a l'hora d'elaborar el projecte van ser els de contribuir a millorar la mobilitat de persones amb discapacitat del Tercer Món i promoure la utilització de materials propis per fabricar-la. La iniciativa ja té el suport de la Fundació Isidre Esteve, la Creu Roja i la Fundació Esport Solidari Internacional, així com la col·laboració d'altres ONG. De moment, en els propers dies s'enviarà la primera cadira de rodes al Senegal, on es farà la primera prova pilot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes