Ciència

Societat

Un miler de participants en la segona edició

L'alcalde de Lloret lloa les sinergies de primer nivell gestades en el Fòrum

Més de 1.000 persones han coincidit en el Fòrum de l'Excel·lència, entre participants, assistents, organitzadors i ponents, al llarg dels quatre dies de sessions. En la cloenda, ahir a la tarda, l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, va destacar que “és un esdeveniment de gran potencial per crear sinergies i noves oportunitats”, sobretot pel nivell dels 130 ponents de referència en diversos àmbits.

Dulsat va recordar la trobada del xef Joan Roca amb l'astronauta i enginyer químic Donald Pettit que va tenir lloc l'any passat, a partir de la qual es va gestar la posterior visita dels germans Roca a la NASA, durant la gira que van fer pels Estats Units, i la col·laboració amb l'agència espacial per millorar el menjar i els snacks per als astronautes. I l'alcalde va posar un altre exemple: el conveni signat entre els consells comarcals de la Noguera i el Pallars Jussà i la Fundació Starlight, avalada per la Unesco, per impulsar el turisme astronòmic a Catalunya.

Pel que fa al vessant escolar, nou centres educatius gironins han col·laborat amb l'esdeveniment, com instituts de Lloret, Llagostera i Girona, i els col·legis dels Maristes de Girona i Bell-Lloc, a més de l'Institut Europeu per a la Gestió de la Diversitat. Com a novetat, el Foro s'ha emès en streaming, per primer cop, a través de la xarxa Universia, amb una mitjana de 130 visites cada hora, fet que ha facilitat que totes les universitats col·laboradores i centres educatius poguessin seguir l'esdeveniment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia