Maragall inaugura les noves escoles de Llagostera i de Sant Feliu de Guíxols
El CEIP Puig de les Cadiretes funciona des del setembre passat i el CEIP Ardenya, des d'aquest d'any
El CEIP Puig de les Cadiretes de Llagostera havia de ser inicialment una escola d'una línia d'escolarització però finalment es va fer de dues per encabir-hi els alumnes del col·legi privat concertat Nostra Senyora del Carme, que va tancar. L'escola, que va entrar en servei al començament del curs escolar, té capacitat per a 450 alumnes. Aquest curs escolaritza 259 alumnes i té una plantilla de 20 mestres. La construcció d'aquest centre va suposar una inversió de 4.299.070 euros. L'alcalde de Llagostera va manifestar que disposar d'aquesta nova escola és un «avenç» pel poble, però va reconèixer que hi ha algun problema per resoldre: el trasllat de la mainada d'infantil que viu al centre del poble fins a la nova escola, que queda allunyada. En aquest sentit, va indicar que s'està estudiant la possibilitat que, amb vista al curs que ve, es contractin un parell de minibusos per al transport d'aquests nens.
A la tarda, Maragall va inaugurar el CEIP Ardenya, de Sant Feliu de Guíxols, de dues línies d'educació infantil i primària. Actualment, hi ha matriculats 189 alumnes des de P3 fins a segon de primària i hi treballen quinze mestres. Va entrar en servei a primers d'aquest any. Educació ha invertit 4.550.000 euros en la construcció d'aquest centre. El CEIP Ardenya participa en el projecte d'innovació educativa pla de llengües estrangeres per als cursos 2009-2012. Amb aquest pla, Educació promou l'aprenentatge de terceres llengües amb l'objectiu que, en acabar l'educació obligatòria, els alumnes dominin la llengua catalana, la castellana i almenys una llengua estrangera.
Obert a negociar amb els sindicats
Després de la jornada de vaga que es va celebrar la setmana passada, i que a les comarques gironines va tenir un seguiment escàs, el conseller d'Educació va indicar que si bé no té previst reunir-se properament amb els sindicats, espera que «continuïn les relacions normals amb aquestes organitzacions». Amb tot, va dir que havien estat els sindicats els que havien interromput unilateralment aquestes relacions. Així, segons va manifestar Maragall, ara com ara «no hi ha cap situació nova ni especial». «Cal continuar el desplegament de la llei amb tota la serenitat i la tranquil·litat i amb tots els processos de diàleg que estaven en marxa», va afegir. Durant les seves visites als tres centres, el conseller Maragall va entrevistar-se amb els directors i es va mostrar molt interessat a conèixer de prop l'alumnat. Va entrar a diferents aules i els va fer tota mena de preguntes sobre les diferents matèries que impartien. Va demostrar el seu domini de l'anglès i es va endur alguna resposta sorprenent per part d'algun alumne amb una visió força crítica del funcionament de l'escola.
La Pera, «una joia»
Maragall va començar ahir al matí el seu recorregut visitant l'escola Pedra Blanca de la Pera. Aquesta escola es va traslladar al nou edifici l'any passat i aquest curs té 42 alumnes i hi treballen cinc mestres. Maragall va afirmar que l'escola de la Pera és «una petita joia» de les escoles rurals que hi ha a la demarcació, en la qual convergeixen «la qualitat de les instal·lacions amb les millors condicions per obtenir un procés educatiu de la màxima qualitat». Aquesta escola forma part de la zona escolar rural Empordanet-Gavarres. Participa en un programa de reutilització de llibres de text en què el centre compra els llibres i els deixa en préstec als nens.