Societat

Quatre ferits en un violent xoc del Trambesòs

L’accident va tenir lloc a l’estació de Sant Adrià arran d’una falla en la maniobra de frenada

La conductora va quedar atrapada al tramvia i va haver de ser rescatada pels bombers

Un comboi del Trambesòs de la línia T4 va tenir ahir al matí un aparatós accident que va deixar com a balanç quatre ferits, un d’ells greu. El sinistre va tenir lloc pels volts de les 8.45 hores, quan el tramvia es disposava a entrar a l’estació de Sant Adrià de Besòs per finalitzar el seu servei. Per motius que encara es desconeixen, el tren no va frenar correctament, va descarrilar i va acabar xocant contra el protector metàl·lic d’on acaba la via. Alguns testimonis descrivien la col·lisió com molt violenta. Prova d’això és que el frontal del tramvia va quedar literalment trinxat, fins al punt que la conductora, de 41 anys, va quedar atrapada i va haver de ser evacuada pels bombers. De tots els ferits, ella és la que presentava pitjor pronòstic, ja que va haver de ser traslladada al Vall d’Hebron, on a més d’una cama trencada se li va diagnosticar un traumatisme facial i un altre de toràcic. El seu estat era greu, tot i que evolucionava favorablement. Dues víctimes més, dues dones de 45 i 56 anys, van ser tractades, per la seva banda, de ferides lleus a l’hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet, mentre que una tercera va ser atesa al mateix lloc del sinistre d’una contusió al front.

Causa a escatir

L’empresa explotadora del servei no va voler concretar ahir què va fallar durant la maniobra de frenada, a l’espera del que digui la caixa negra del tramvia. Una indisposició de la conductora o una fallada mecànica del sistema eren dues de les diverses hipòtesis possibles. Ara per ara no es descarta res.

L’incident va provocar una cadena d’afectacions sobre el servei, ja que aquest va quedar temporalment interromput entre les estacions de Sant Adrià i Maresme de la línia T4 i, alhora, també va haver-hi afectacions a la T6. Per pal·liar-ho, la T5 va allargar de manera excepcional el seu recorregut entre les parades de Gorg i Ciutadella. A les 14.50 hores, el conjunt de la xarxa va quedar normalitzada. Durant tot aquest lapse de temps, una de les tasques més complexes va ser retirar el comboi sinistrat, i per a la qual es va necessitar una grua de grans dimensions per tal d’arrossegar-lo i tornar-lo a encarrilar a la via.

Testimoni d’un atropellament

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha localitzat un testimoni presencial de l’atropellament que va tenir lloc la nit de Cap d’Any a l’avinguda Diagonal a la cantonada amb la Via Augusta, i que va provocar un ferit en estat crític. Segons ha indicat el cos policial a través del seu compte oficial a Twitter, aquest declarant “aportarà informació rellevant a la investigació en curs”. Els fets van passar a tres quarts de dues de la matinada del dia 1, quan un noi de 25 anys va ser atropellat en un pas de vianants per un monovolum de la marca Ford de color fosc, que tot seguit va fugir del lloc dels fets. La víctima va ser ingressada a l’hospital Clínic. Posteriorment, la Guàrdia Urbana va fer una crida a través de les xarxes per tal de trobar algun testimoni dels fets amb la finalitat de localitzar el conductor, i a la qual ja han respost diversos ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia