Societat

Desestimen reiniciar ara el procés d’adjudicació del plec de neteja de Figueres

Un informe jurídic detecta “ possibles supòsits anul·lables” en la classificació de candidats, però Masquef farà prevaldre l’informe tècnic que la valida

L’Ajuntament de Figueres decidirà aquesta setmana desatendre l’informe jurídic extern que assenyalava uns “possibles supòsits anul·lables” en l’aprovació de la classificació d’empreses del contracte d’escombraries i neteja viària de Figueres, contra la qual dues de les empreses adjudicatàries, GBI Sersall i FCC, van presentar recurs al Tribunal Català de Contractes. Per altra banda, l’Ajuntament de Figueres considera que cal donar suport total als tècnics municipals que van emetre, per la seva banda, un altre informe en què validaven el procés de classificació contra el qual es va recórrer.

La secretària de l’Ajuntament de Figueres, Cristina Pou, per la seva banda, va desvelar en el ple de dijous passat que demà tindrà una trobada amb la interventoria i l’alcalde, Jordi Masquef, però ja es va mostrar partidària de donar per bo l’informe dels tècnics que validava la classificació perquè, al seu entendre, qualsevol reacció del Tribunal Català de Contractes és possible.

Prendre aquesta decisió suposa desestimar la possibilitat de reiniciar el procés d’adjudicació del contracte d’escombraries, que s’havia arribat a sospesar com una de les possibilitats reals.

La validació de l’informe dels tècnics vol dir que, un cop plantejades les valoracions fetes per les empreses que van presentar recurs i emesos els informes per part de l’Ajuntament, començarà la feina del Tribunal Català de Contractes, i, tal com va descriure la secretària en el ple de l’Ajuntament de dijous passat, poden succeir tres coses: “Primera, que donin la raó a l’Ajuntament; segona, que es declari anul·lable la classificació i que calgui muntar altre cop la mesa de contractació perquè torni a fer la classificació, i, tercera, que es declari nul de ple dret i s’hagi de començar tot el procediment de nou.”

La situació és complicada. La secretària admetia davant dels regidors en el ple que jurídicament la resposta que pot donar el tribunal és “complexa”. “No tenim clar que ens doni la raó a nosaltres, però tampoc tenim clar que doni la raó al recurrent”, va admetre.

LA DATA

4.10.2018
Classificació.
En aquesta data es va saber quina era l’empresa que havia guanyat el concurs.

LA XIFRA

10
mesos.
El procés de classificació es va allargar uns deu mesos des de l’aprovació inicial fins a la classificació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona