Educació

Empuriabrava ja tindrà el seu institut escola a partir del curs 2019/2020

L’alcalde, Salvi Güell, creu que aquesta iniciativa revifarà l’atractiu dels centres del nucli marítim

Anirà acompanyada de l’obertura d’una segona línia a secundària

Empuriabrava tindrà el seu institut escola el curs vinent, segons va anunciar ahir el conseller d’Educació, Josep Bargalló. Els centres que es desplegaran –25 a tot Catalunya– són resultat majoritàriament de l’ampliació d’escoles per la implantació de la secundària. En el cas del d’Empuriabrava, és un dels tres que suposen la fusió de dos centres existents. L’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, celebrava ahir l’anunci del conseller Bargalló perquè considera que “aquesta és una decisió molt interessant per a Empuriabrava”. Actualment, a l’escola de primària El Bruel hi ha matriculats 176 alumnes, mentre que a l’institut n’hi ha 112.

La unificació dels dos centres farà, a parer de Güell, que les famílies vegin molt positivament que “la mainada pugui anar dels 3 als 16 anys en un mateix espai”. Aquesta serà la manera, segons l’alcalde, que “més gent triï aquesta escola i que els centres educatius facin una revifada”.

“Físicament –explicava Güell– tenim l’escola i l’institut de costat. Pensem que aquesta unificació és un pas més cap a la construcció dels edificis definitius.” Güell va desvelar que estan treballant per cedir un solar al departament perquè puguin abandonar els barracons.

La mesura d’unificació en institut escola anirà acompanyada ja el curs vinent de l’obertura d’una segona línia a secundària. “Tot respon a la idea que cal potenciar els serveis educatius a Empuriabrava”, hi afegia Güell.

El conseller Bargalló definia ahir en la roda de premsa de presentació els nous instituts escola com “un model de lluita contra la segregació i de resposta a les necessitats d’escolarització, i que allà on es pot aplicar, per voluntat de la comunitat educativa, s’ha demostrat que és un model d’èxit”. Bargalló va defensar que els instituts escola són un “model d’èxit” perquè s’ha reduït l’absentisme, s’han millorat resultats i han minvat els problemes de convivència.

LA XIFRA

288
alumnes.
Actualment hi ha matriculats 176 alumnes a l’escola El Bruel i 112 a l’institut d’Empuriabrava.

LA FRASE

Els instituts escola són un model d’èxit perquè redueixen l’absentisme i milloren resultats
Josep Bargalló
CONSELLER D’EDUCACIÓ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia