Societat

Desbloquejat el registre de nadons a Kíev

El govern espanyol no varia la posició respecte a futurs casos

El govern espanyol va desbloquejar ahir la situació de les 39 famílies espanyoles que havien recorregut a la gestació subrogada i no podien inscriure els nadons en el registre de l’ambaixada espanyola a Ucraïna per poder tornar. Divendres passat, el Ministeri de Justícia va enviar una instrucció des de la direcció general de Registres i Notariat que suposava l’acceptació de la prova d’ADN que demostrés la filiació paterna com a requisit suficient per al registre de nadons nascuts de gestació subrogada. Aquesta instrucció es va veure alterada l’endemà, quan el Ministeri de Justícia va rectificar i va deixar-la sense efecte. El canvi de posició significava deixar les 39 famílies espanyoles que havien tingut nadons fruit de gestació subrogada a Ucraïna sense possibilitats de tornar, almenys de manera immediata. En aquest context, el govern espanyol va decidir desbloquejar la situació d’aquestes famílies. Tot i això, d’ara endavant mantindrà la posició de paralització de registre de nadons nascuts de processos de gestació subrogada sense passaport ucraïnès. El govern va confirmar que enviarà un funcionari diplomàtic a Kíev per reforçar puntualment l’ambaixada i solucionar, com més aviat millor, la situació. L’ambaixada espanyola a Kíev va aprofitar per lamentar els perjudicis causats a les famílies.

Com a conseqüència de la mesura, la ministra de Justícia, Dolores Delgado, haurà de comparèixer, a petició de Cs, al Congrés per explicar la paralització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.