Salut

Clam dels experts per fer més reconstruccions de pits extirpats

Només un 25% de les dones que s’han sotmès a una mastectomia s’han refet la mama

Nou de cada deu dones a qui es practica una mastectomia per un càncer de mama podrien optar a una reconstrucció del pit en la mateixa operació. Els únics motius que ho desaconsellarien serien que el tumor estigués molt avançat o que la reconstrucció comportés un risc per a la pacient. La realitat, però, és que aquestes operacions dobles només es fan entre un 15 i un 50% dels casos, segons les dades que els millors especialistes en reconstrucció de pit van oferir ahir en el marc de la trobada internacional Barcelona Breast Meeting (BBM). El cap del servei mancomunat de cirurgia plàstica de l’hospital de Sant Pau i l’hospital del Mar, el doctor Jaume Masià, atribueix aquests baixos nivells a limitacions de professionals, de coneixement i de recursos.

Masià creu que actualment hi ha un problema de falta d’informació a les pacients sobre les possibilitats de les reconstruccions i de disponibilitat de quiròfans, així que va fer una crida a metges, pacients i la societat en general per demanar de manera conjunta més recursos. “Quan els polítics veuen que una demanda es tradueix en vots, tenen un estímul”, va dir en declaracions recollides per l’ACN.

Només a una de cada quatre dones a qui s’ha extirpat part o tota la mama se li ha reconstruït, ja sigui de manera immediata o en una segona operació. Desenes d’experts i centenars d’especialistes coneixen aquests dies a l’hospital del Sant Pau les darreres tècniques en aquest camp, que permeten millores notables, com ara la mastectomia amb conservació de pell i mugró per garantir millor qualitat de vida i resultats en la reconstrucció.

L’IRB busca fons per combatre la metàstasi

L’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) ha posat en marxa una campanya que té com a objectiu recollir 5 milions d’euros que es destinaran a combatre la metàstasi. El centre vol crear una unitat de recerca especialitzada en aquest fenomen, que és el responsable d’un 90% de les morts dels pacients de càncer. Les donacions es poden canalitzar mitjançant el portal web Retometastasis.com , on també hi ha activitats i material de divulgació i sensibilització sobre els fonaments i funcionament de la metàstasi. L’IRB invertirà aquests diners en recerca, atracció de talent, tecnologia i nous espais, i s’ha posat un termini de quatre anys per aconseguir l’objectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia