Societat

Gaudir del potencial gastronòmic ebrenc

Tortosa celebra el 6è Festast, una mostra biennal amb una setantena d’expositors que prenen com a referència els productes del territori

Arriba una bona oportunitat per descobrir i gaudir del potencial gastronòmic de Tortosa i la resta del territori ebrenc, Tarragona i el nord de Castelló: la sisena edició del Festast, la Fira Alimentària de les Terres de l’Ebre, que s’enceta demà i s’allarga fins dilluns. La cita compta amb una setantena d’expositors vinculats al món de la restauració, l’hostaleria i la gastronomia, que estan en relació amb sectors com ara les denominacions d’origen del vi, l’oli i el cava i altres productes de qualitat, distribuïdors, productors i comerços, representants del turisme gastronòmic, escoles de cuina, empreses d’accessoris d’alimentació i parament de la cuina. La programació es completa amb diverses activitats, com per exemple els premis Torrado i les esperades sessions de cuina, a l’espai central del pavelló.

L’encarregat d’inaugurar el Festast 2019, demà al matí, és el reconegut pastisser Christian Escribà, propietari de diversos establiments a Barcelona i amb orígens familiars a Tortosa. També oferirà una sessió de cuina en directe a l’espai de cuina. Precisament, aquest torna a ser un dels punts de referència de la mostra: per aquesta zona passaran diversos cuiners que elaboraran plats al moment amb productes de proximitat. Així mateix, i després de l’èxit de la darrera edició, es potenciarà l’oferta per als més petits, que es podran embrutar i endinsar en el món dels fogons mentre elaboren diversos tastos amb l’ajuda de monitors.

En l’àmbit professional, visitaran la fira un any més estrelles Michelin com el xef Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar; l’Escola de Cuina de Tortosa i, tot i que també n’hi haurà de fora, tindran un especial protagonisme els cuiners locals, perquè un dels objectius de la fira és “potenciar la gastronomia local i donar-la a conèixer a tot el territori”, explica Emili Lehmann, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tortosa, que espera la presència destacada d’expositors i visitants en aquesta edició, ja que “en els dos últims anys el sector de la gastronomia ha estat un dels que han notat una millora de l’economia”. També destaca la jornada professional del dilluns 25, “un dels punts forts de la fira”: “A banda d’atraure consumidors, també és un lloc de trobada per als professionals del sector, on poden conèixer productes i descobrir noves maneres de cuinar.” El 2017 hi van prendre part cap a 300 professionals, xifra que també s’espera enguany. Quant al caràcter biennal, Lehmann assenyala que “funciona” i, de moment, volen mantenir aquesta periodicitat: “Així no coincidim amb la gran mostra Alimentària i els expositors no són tan repetitius i tenen més temps per preparar i oferir novetats.” Finalment, remarca que el que principalment aporta la mostra a la ciutat és “dinamisme”. “La gent surt a descobrir productes que després pot comprar o degustar en botigues i restaurants del costat de casa.”

Dades d’interès

Dates: Del 23 al 25 de març (jornades professionals l’últim dia).

Lloc: Pavelló firal de Tortosa.

Horari: D’11.30 a 22.30 h (el dia 24, fins a les 21.30 h).

Preu: L’entrada costa 3 euros (2 tastos enogastronòmics).

www.festast.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona