Salut

Un euro invertit en salut mediambiental pediàtrica té un retorn de 10.000

Ho han calculat els professionals de la unitat especialitzada i pionera en aquesta matèria de l’hospital d’Olot

La xifra s’ha fet pública en una jornada

Per cada euro invertit en salut mediambiental pediàtrica hi ha un retorn econòmic i social de 10.000 euros. Ho ha afirmat el responsable de la unitat de salut mediambiental pediàtrica, de l’hospital clínic universitari Virgen Arrixaca (Múrcia), Juan Antonio Ortega, en el marc d’una jornada celebrada a l’hospital d’Olot sobre aquesta especialitat.

Per evitar els riscos que comporten les substàncies tòxiques sobre els nadons, Ortega ha recomanat a les parelles que volen tenir un fill que suprimeixin la ingesta d’alcohol dos mesos abans en el cas dels homes i, en el de les dones, en el moment en què decideixen ser mares.

La unitat de salut mediambiental pediàtrica de l’hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa ha atès 600 persones durant els dos anys i mig que fa que funciona. Els professionals d’aquesta unitat tenen per objectiu donar pautes de millora dels hàbits a les parelles que decideixen tenir fills. Fruit del seguiment dels usuaris d’aquesta unitat, per exemple, i dels 1.800 dels de la unitat homòloga de l’hospital murcià, els experts han determinat dades rellevants, com ara que un 10% dels nadons han estat exposats al cànnabis, un percentatge d’aquests directament i la resta, a través del consum de les parelles de les mares.

El pediatra i membre d’aquesta unitat de l’hospital d’Olot Ferran Campillo ha remarcat que cada vegada hi ha més conscienciació de les parelles respecte a la salut mediambiental. A més, ha destacat que s’ha redactat un protocol anomenat Full Verd per al seguiment de l’embaràs que atén les pautes per a una bona salut en aquest àmbit.

LES XIFRES

600
persones
ha atès la unitat de salut mediambiental de l’hospital garrotxí durant els dos anys i mig de funcionament.
10.000
euros
és la quantitat de retorn que s’ha calculat que hi ha per cada euro invertit en aquest aspecte de la salut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia