Educació

Universitat

L'ocupació de la residència universitària de Vic és del 91%

Un any després d'inaugurar-se, aquest curs la Ruvic té 297 persones allotjades i vint sol·licituds en llista d'espera

Una quarta part dels estudiants repeteixen experiència i han renovat contracte

Superat el primer any de funcionament de la residència universitària de Vic, Ruvic, el balanç és molt positiu si hem de jutjar per les dades d'ocupació d'aquest curs 2016-2017. La mitjana entre els quatre tipus d'habitacions que tenen (individual, individual superior, doble i doble superior) és del 90,7%, i arriba al 96,4% en el cas de la individual, la modalitat de més demanda. En aquest moment tenen allotjades 297 persones –la mitjana del curs passat van ser de 230– que ocupen alguna de les 241 habitacions, de les quals 8 estan reservades a familiars o a membres de la comunitat universitària. Fins a 75 persones (25%) han renovat el contracte de l'any passat i n'hi ha 20 en llista d'espera, pendents del resultat de les proves de selectivitat.

“Teníem un buit d'allotjament per als estudiants universitaris i aquesta residència l'ha omplert”, comenta Montse Simon, directora de l'UHub, servei a la comunitat universitària de la UVic-UCC. Tot i l'oferta de l'alberg Canonge Collell i del Seminari, aquest edifici de cinc plantes més pàrquing subterrani, amb 11.000 metres quadrats construïts, està orientat només a donar servei als estudiants universitaris, dels quals n'hi ha 68 (el 22,9%) que són francesos, a part d'un 10% d'altres nacionalitats europees i un 4,7% d'altres parts del món. “El públic de fires o esdeveniments no és el que busquem, no encaixa amb el funcionament de la residència”, destaca Joan Barceló, gerent de la Ruvic. Aquest equipament, promogut i gestionat per l'empresa Sagitari S.A., va apostar, per exemple, per treure les cuines de les habitacions (on sí que hi ha microones, pica i nevera) i crear-ne una de comunitària que ara ampliaran.

LA DATA

21.09.15
és el dia
que es va inaugurar la residència universitària Ruvic, al carrer de Miquel Llor, 18 de Vic.

LA XIFRA

241
habitacions
és el que en total té l'equipament, de les quals vuit són per a la comunitat universitària o familiars.

“Aquí no pagues ni llum ni aigua”

La Maria Alberola (Llívia, 1995) té la família a Dubai i fa dos anys que resideix a la Ruvic durant el curs acadèmic. Està estudiant quart de Biotecnologia a la UVic-UCC i va decidir canviar la seva habitació del Seminari per la de la residència, “perquè estava més a prop de la universitat; aquí és un espai més obert i tens més llibertat”, explica.

La Maria defuig els pisos d'estudiants compartits “pels mals rollos que hi pot haver” i ha optat per una habitació individual superior (19,7 m²) a la Ruvic que, per a tot el curs, surt a 395 euros mensuals. Barceló destaca que el preu “és acceptable, no és el handicap perquè algú no vingui”, ja que cada curs es donen deu beques i la quota inclou serveis com el gimnàs i la bugaderia d'autoservei “i aquí no pagues ni llum, ni aigua, ni gas”, explica. El que sí que cadascú s'ha de procurar és el menjar i els utensilis per cuinar-se'l.

La Ruvic està oberta 24 hores, amb una persona de consergeria que també hi resideix. Respectar la convivència és la primera norma, “i en aquest sentit, som molt exigents”, destaca Barceló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva