Educació

societat

L'antic jutjat de l'Hospitalet serà un centre de formació

El grup Planeta invertirà més de set milions per oferir FP, graus i postgraus a 3.000 alumnes per curs acadèmic

Es consultaran a un centenar d'empreses les necessitats educatives del mercat laboral

Fins fa vuit anys, el número 171 de l'avinguda Tarradellas de l'Hospitalet era l'escenari dels moments feliços dels casaments civils i de les situacions tenses dels judicis que es desenvolupaven a les sales dels jutjats. A partir del curs vinent, les antigues dependències judicials, tancades des que els jutjats de l'Hospitalet es van traslladar a la Ciutat de la Justícia el 2008, tindran un ús radicalment diferent: el grup Planeta hi instal·larà el centre formatiu més gran dels que tindrà a Catalunya. Durant 25 anys, prorrogables a cinc anys més, el grup empresarial gestionarà l'edifici de propietat municipal, un immoble que té una superfície de 10.800 m² repartits en dotze plantes. El grup Planeta invertirà entre set i deu milions d'euros per transformar-lo per als nous usos educatius.

“Amb aquest acord publicoprivat, una fórmula amb la qual estem treballant en aquests anys difícils, donem ús a un edifici molt cèntric i atractiu perquè està molt ben comunicat”, va destacar ahir l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín. Els prop de 3.000 alumnes que s'esperen atreure cada curs podran optar per un ventall que va des dels cursos de formació professional fins als postgraus universitaris, passant pels graus mitjans i superiors de matèries diverses, com ara ciències de la salut, disseny, administració i finances i hostaleria i turisme. “Es tracta de programes de qualitat amb metodologia avançada que disposen del suport d'universitats com la UPC i la UB i d'empreses com Microsoft i Caprabo, ja que estan orientats a la creació de feina”, va assegurar el director de la divisió de formació i universitats de Planeta, Carlos Giménez. El centre de formació preveu col·laborar amb un centenar d'empreses, ja que s'ha establert en el disseny dels programes una vinculació amb les necessitats formatives del món empresarial.

El conveni signat entre l'Ajuntament de l'Hospitalet i Planeta preveu la dotació anual de 300 beques per curs, gestionades pel consistori. Un centenar seran sufragades íntegrament per Planeta dins del seu programa de responsabilitat social i cobriran el 50% del cost del curs. Les 200 restants van a càrrec del cànon que Planeta pagarà a l'Ajuntament –700.000 euros anuals–, i es cobrirà el total de les despeses. Els cursos, que combinen la modalitat presencial amb la telemàtica, tindran uns preus que oscil·laran entre els 2.500 euros de la formació professional i els 7.000 d'alguns postgraus. “És un projecte molt ambiciós que està basat en la nostra experiència, ja que hem format més de 100.000 alumnes de 91 països”, va afirmar el president del grup Planeta, José Crehueras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia