Educació

Subvencionaran 577 activitats educatives

La Diputació obre la convocatòria a les activitats pedagògiques

La Diputació de Girona ha obert una nova convocatòria a les activitats pedagògiques i d'educació ambiental que ofereix als centres educatius per aquest curs. La corporació destinarà 166.400 euros a aquesta iniciativa –un 24,62% més que en l'anterior edició– i que subvencionaran 577 activitats educatives de les quals 380 són de patrimoni cultural i 197, de patrimoni natural. Això fa que prop de 61.000 alumnes de la demarcació –10.000 més que l'any passat– gaudeixin d'alguna de les propostes dels programes pedagògics de la Diputació.

Les activitats són realitzades per centres de conservació, difusió i interpretació del patrimoni del territori mitjançant activitats educatives i de formació per a escolars d'educació infantil, primària i secundària.

El medi ambient, els béns culturals, la història i la memòria són els àmbits als quals es dóna valor amb aquests programes. Les activitats es faran en grups de 30 alumnes.

Tres programes

Es tracta de tres programes pedagògics diferents: Indika, Del mar als cims i Tallers ambientals, que es realitzen tant a l'exterior del centre escolar com als mateixos centres. Així, per exemple, Del mar als cims proposa activitats de mitja jornada o jornada completa que impliquen sortides a l'exterior o visites a museus i centres d'interpretació amb l'objectiu de promoure l'educació ambiental i el coneixement dels espais naturals a través d'un professional qualificat. Per contra, els tallers ambientals es fan als mateixos centres escolars i consisteixen en activitats dissenyades des de l'òptica d'un desenvolupament sostenible, com per exemple la possibilitat de convertir els residus en recursos o que els escolars coneguin també els avantatges del compostatge, entre d'altres. El programa Indika, d'altra banda, per exemple, subvenciona activitats com ara visites a museus i a espais d'interès cultural i n'assumeix un 70% del cost.

La Diputació té a disposició dels usuaris un portal web sobre la seva oferta pedagògica, educativa i divulgativa. També permet consultar l'oferta de centres patrimonials que s'hi inclouen, les activitats que s'hi realitzen i la subvenció corresponent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia