Educació

El Vives, que té 175 anys, fa inventari del patrimoni

La direcció del centre demana un cop de mà a les institucions per fer aquesta tasca i recupera la idea d'obrir un museu dins de l'institut

El Municipal serà escenari, el dia 18, de la festa commemorativa

El professorat de l'institut Vicens Vives de Girona, el centre de secundària més antic de la ciutat de Girona, ha començat a fer inventari del patrimoni que es conserva al centre amb motiu de la commemoració del seu 175è aniversari. I demana ajuda a les institucions, sobretot pel que fa als recursos humans, per fer-ho d'una manera sistemàtica. La directora de l'institut, Anna Masós, va explicar ahir que hi ha una part del patrimoni del centre que ja està en aquests moments dipositat en museus com ara el Darder de Banyoles, el Museu del Cinema i el Museu d'Art de Girona i també a la UdG. Però hi afegeix que hi ha una altra part, formada per llibres antics, alguns de datats al segle XVII, manuscrits de Josep Pla, instrumentació de física i material del gabinet de ciències naturals, amb alguns animals dissecats inclosos, entre aquests una serp i un cocodril, que està pendent d'inventariar-se i de catalogació. “Aquí hi ha un patrimoni que s'ha d'ensenyar. És patrimoni de la ciutat i també del país”, va destacar Masós. La direcció voldria que, com en altres centres antics de Catalunya, el Vives pogués disposar del seu propi museu a les instal·lacions, concretament a l'antic habitatge del conserge. No és el primer cop que des d'aquest centre es planteja la possibilitat d'obrir un museu dins del recinte educatiu: l'any 2000, arran de les obres de remodelació que s'hi van fer, aquesta idea ja es va posar sobre la taula.

Festa commemorativa

El Teatre Municipal de Girona serà escenari, el dia 18, a partir de les sis de la tarda, de la festa commemorativa del 175è aniversari del centre. Es tracta d'una festa oberta a la ciutat, segons paraules de la directora, a la qual estan convidats tots els alumnes, pares i professors que han passat pel centre. Vol ser un acte emotiu però dinàmic. Les actuacions de dansa i música dels alumnes s'intercalaran amb els parlaments de Joan Olòriz, Josep Polanco i Marta Madrenas.

LA DATA

01.11.1841
Obertura
de les portes de l'institut, a l'antic convent dels Caputxins, al carrer de la Força.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia